17 oktober 2016

Voice-over tip van Morgan Freeman

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Wie de meest populaire voice-over ter wereld is? Morgan Freeman natuurlijk! Wat een topstem. Tel daarbij op zijn talloze rollen als coole dude in topfilms, en je hebt alleen maar positieve associaties bij deze man.

Zijn prettige lage stem helpt natuurlijk ook enorm. Al jaren weten we dat in onderzoeken wordt bevestigd dat lagere stemmen aantrekkelijker en worden gevonden dan hoge stemmen. Dit geldt voor zowel een voice over man als vrouw.

Lagere stem, hogere CTA

In dat kader is het leuk om te vermelden dat er uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat er zelfs een verband is tussen hoe hoger/lager de stem is en hoe dat onze beslissing beïnvloed. Je zou bijna een grafiek kunnen tekenen van hoe lager de stem, hoe hoger de call to action.

In het onderzoek lieten de onderzoekers de zin “Ik wil dat je volgende maand op mij gaat stemmen” inspreken. Vervolgens ging men stapje voor stapje de zin omhoog pitchen. Het resultaat? Hoe hoger de pitch – en dus de stem – hoe minder mensen van plan waren om op die persoon te gaan stemmen.

voice over Freeman

Deze uitkomst wordt ook bevestigd door Amerikaanse presidenten: niet zelden hebben ze lage stemmen. Kijk maar naar Bush of Obama. Hillary Clinton? Ook laag. Zelfs de locker room stem van Trump is laag.

Hoewel Trump waarschijnlijk dénkt dat hij een sexy stem heeft, is dat bij Freeman natuurlijk een feit. Engelse media kwamen zelfs met een entertainmentonderzoek waaruit bleek dat Morgan Freeman de meest sexy stem ter wereld heeft. Een feit dat onze voice over English zeker zal beamen ;-).

Morgan Freeman deelt voice-over tip

Mocht je dus aanstaande vrijdag als man de kroeg induiken en als een ware Morgan Freeman een vrouwelijk oor willen versieren: hij heeft meteen een tip voor je. Zoals je weet hebben voice-overs verschillende tactieken om specifieke tone of voices op te wekken, maar deze kende je misschien nog niet.

Freeman: “Als je aantrekkelijker wil klinken, gaap dan veel. Het ontspant de keelspieren. Wanneer je keelspieren ontspannen zijn, wordt je stem lager. En hoe lager je stem, hoe beter je klinkt.” Nou, dat willen we van deze voiceover stem natuurlijk in de praktijk zien!

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys