1 september 2016

Goedkope voice-over nodig?

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Een goedkope voice-over vinden is echt veel makkelijker dan je denkt. Hoewel wij liever spreken van een ‘betaalbare voice-over’ weten wij echt wel wat je bedoeld: een uitstekende Nederlandse stem met voice-over tarieven dik onder de 200 euro. Klik op de button hieronder en ontdek onze 100% professionele stemacteurs.

Zijn goedkope voice-overs goed?

Maar eerst: is zo’n goedkope stemacteur net zo goed als een dure? Ha, nou, dat moet je niet aan een stem van 3000 euro vragen natuurlijk! Zo duur kan een Nederlandse voice-over of stemacteur zijn. En hoewel een bekende stemacteur die enkel exclusieve spots inspreekt soms terecht hoge tarieven vraagt, spelen er ook andere zaken mee.

Een voice-over die graag bekender wil worden is bereid klussen voor een lager tarief te doen, om zo zijn of haar portfolio met mooie merken te vullen. Eigenlijk werkt het bij een goedkope voice-over niet veel anders dan bij een beginnende modeontwerper: die moet ook eerst naam maken en dan pas hoog in de boom gaan zitten.

Daarom hebben wij juist stemmen uit Nederland aangesloten bij ons stemmenbureau, die nog echt staan te springen voor jouw productie. Vergelijk dat eens met sommige stemacteurs die klanten durven af te blaffen met ‘talk to the management!’

goedkope voice over stem

Maar wat ís goedkoop?

Wij vinden ‘goedkoop’ een prijs van zo tussen de 150 en 200 euro voor het inspreken van een bedrijfsfilm, uitlegfilm of productvideo. Daarvoor moet het echt kunnen. Je betaalt trouwens niet alleen voor het werk van de stemacteur, zoals het schoonknippen van de audio zodat je die meteen onder het beeld kan zetten, maar ook voor het stemgebruik.

Wanneer de professionele voiceover stem voor een tientje zou gaan werken en 20 opdrachten per dag zou inspreken kan je niet echt meer spreken van een unieke stem: iedereen zal hem boeken, en je opname klinkt cheap want de stem is als een lopende band aan de gang in zijn studio.

We begrijpen dat een commercial, bedrijfsfilm of video maken sowieso al een tijdrovende en dure aangelegenheid is. Ga daarom bij het bezuinigen op voice-overs zeker niet helemaal tot het gaatje, dat is zonde van al je tijd én geld.

goedkope voice over

Wat doet stemmenbureau VoiceCowboys?

Eigenlijk alles voor- en na het inspreken. Eerst zorgen we natuurlijk dat wij mensen informeren hoe iets in z’n werk gaat, door middel van marketing en blogposts over hoe je de perfecte voice-over vindt. Je bent op de hoogte van het proces hoe je een Nederlandse voice-over kunt bestellen, en vervolgens kun je aan de slag met het kiezen van je stem.

Het kan zijn dat je bij het vinden van je stem opeens twijfels hebt, bijvoorbeeld over je tekst. Is die goed genoeg? Geen schrijftaal als spreektaal gebruikt? Bij zulke twijfels ben je echt blij dat je voor VoiceCowboys hebt gekozen. Wij zijn het enige stemmenbureau met gratis support. Dus als je vragen hebt over je tekst helpen we je gewoon. Voor nop. Je bereikt ons per telefoon, mail of natuurlijk de chatbox hier rechts onderin.

We hopen je met deze update iets meer duidelijkheid te hebben gegeven over de inzet van een goedkope voice-over. Deze kunnen kwalitatief goed zijn, mits de casting kritisch is gebeurt. Als je kiest voor VoiceCowboys weet je dat dát wel goed zit!

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys