31 juli 2022

Noraly Beyer weer te horen als voice-over

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Stemmenbureaus zijn vaak bezig met het vinden van die nieuwe, hippe stemacteurs of het boeken van bekende voice-overs. Toch zijn er ook legio (senior) stemmen die juist een uniek en vertrouwd geluid kunnen toevoegen aan je campagne, zoals voice-over vrouw Noraly Beyer.

Discriminatie in Amsterdam

MDRA, het meldpunt voor discriminatie in Amsterdam, deed er daarom goed aan om voormalig gezicht van het NOS-journaal Noraly Beyer in te zetten voor hun campagne. Bij het MDRA kunnen Amsterdammers terecht voor advies en informatie over discriminatie, het doen van een melding en voor gratis klachtbehandeling, zoals bemiddeling of hulp bij het doen van aangifte wanneer daar behoefte aan is.

Nederlandse voice-over wereld

Ook de Nederlandse voice-over wereld wordt helaas nog vooral bevolkt door witte stemacteurs en is dus zeker geen afspiegeling van onze hedendaagse samenleving. Deze stemacteurs krijgen vanzelfsprekend minder met discriminatie te maken en zien het dus ook minder snel gebeuren. Dit terwijl hele groepen Nederlanders het ‘gewend’ zijn om onheus bejegend te worden.

Reden van de campagne

Volgens de directeur van het MDRA weten omstanders ook niet goed waar ze terecht kunnen als ze discriminatie in hun directe omgeving horen en of zien gebeuren. Dit is dan ook de reden van de campagne, met een duidelijke call to action voor zowel slachtoffers als omstanders: meld discriminatie bij het MDRA!’.

De campagne boodschap moet inspelen op de zintuigen, het zien, horen en voelen en moet zo slachtoffers en omstanders aanspreken om discriminatie te gaan melden.

Bedenker en maker

FILMMACHT is de bedenker en maker van de campagne. Volgens FILMMACHT zijn de signalen van discriminatie lang niet altijd even duidelijk want het is niet altijd te zien, te horen of te voelen. Daarom was het nodig om een campagne met een duidelijk statement te maken. De makers stellen dat het vooral jammer is dat zo’n statement vandaag de dag nog nodig is.

Amsterdamse voice-over Noraly Beyer

Noraly Beyer ook al drie decennia trotse inwoner van een Amsterdams stadsdeel met relatief veel inwoners van verschillende komaf: De Bijlmer. Daardoor kun je Beyer ook zeker een bekende Amsterdamse voice-over noemen.

De (voormalig) presentatrice en voice-over ziet dat er in de Nederlandse mediawereld nog genoeg werk te verzetten valt: “Ik ben geen barricade mens, maar vind wel dat er meer schot in moet komen. De maatschappij zoals ik die in de Bijlmer zie, zie ik niet terug in Hilversum. Omroepen zijn ook nu nog witte bolwerken.”

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys