VoiceCowboys is een stemmenbureau gespecialiseerd in het aanbieden van Nederlandse stemmen. Uiteraard zijn al onze voice-overs zeer ervaren en ‘native Dutch’. Je kunt er dus vanuit gaan dat onze stemacteurs contact met je opnemen als zij een onverhoopt ingeslopen taalfoutje constateren. Service van de zaak.

De Nederlandse taal wordt inmiddels door ongeveer 24 miljoen mensen als moedertaal gesproken. Een Nederlandse voice-over is vaak wel van Hollandse origine. Want hoewel in Suriname en Vlaanderen én op de ABC-eilanden ook onze taal wordt gesproken, spreken deze stemmen met een eigen dialect.

Volgens taaldeskundigen is Nederlands de makkelijkste taal voor Engelstaligen. Want zonder het te weten spreekt een Engelse voice-over al een aantal Hollandse woorden zoals boot, sinterklaas, koolsla en Jan-Kees (Yankee). Een Nederlandse voice-over tekst heeft ook ongeveer dezelfde lengte als een Engelse inspreektekst.

Nederlandse voice over

Een handig instituut waar onze stemacteurs regelmatig van gebruikmaken is het in 1931 opgerichte genootschap Onze Taal. Voor taalvragen zijn zij via Twitter direct te bereiken en geeft men binnen een half uur antwoord. Handig, wanneer er tijdens de voice-over klus toch een taaltechnische vraag opkomt over een tekst.

Voice Over Nederlands

De kwaliteit van onze voice over Nederlands is uitstekend. Want hoewel we maar een klein kikkerlandje zijn, herbergt Nederland een groot aantal (internationale) mediabedrijven. Zij leveren veel voice-over werk zoals tv- en radio reclame, waardoor de Nederlandse stem kan bogen op veel ervaring. Ervaring die leidt naar kwaliteit.

Ten opzichte van onze 17 miljoen inwoners zijn er ook opvallend veel voice-overs professioneel actief. Hierdoor kan VoiceCowboys uitstekende Nederlandse stemmen aanbieden tegen een verrassend lage voice-over tarieven. Het enige wat jij hoeft te doen is lekker stemmen luisteren en de beste uitkiezen. Veel luisterplezier!

4.9/5 (22 Reviews)