Update juni 2020: 
Er zijn momenteel geen openstaande vacatures

Je wilt aan de slag als professioneel stemacteur, je wilt voice-over worden! We spreken regelmatig creatieve ZZP’ers die een bedrijfsfilm inspreken als aardig bijbaantje zien. Mocht je opzoek zijn naar een mooie voice-over vacature, en niet al te veel ervaring als stemacteur hebben, dan moeten we je toch een beetje teleurstellen. Je laat immers je verwarming ook niet repareren door een nagelstyliste.

Vacature stemacteur

Een mooie lage stem is in Nederland echt niet moeilijk te vinden. Ben je met een mooie stem ook direct een professionele voice-over stem? Nee, denken wij. Dit is waarom onze talentscouts potentiële voiceovers vragen naar zijn of haar portfolio met voice-over werk om onze vacatures te vullen. Hierbij kunnen we inmiddels behoorlijk selectief zijn, aangezien veel freelancers op een voice-over baan azen.

voice over vacature

Voice-over auditie

Is het de moeite waard om een voice-over auditie mee te doen? Dat kun jij en alleen jijzelf bepalen. Maar als je  twijfelt.. dan is het antwoord dat je – waarschijnlijk – niet voldoende ervaring hebt. Ervaring die is gewenst bij professionele voice-overs die door een stemmenbureau worden aangesloten. In dat geval is het slimmer om alvast aan de slag te gaan bij laagdrempelige platforms zoals Freelance.nl.

Op platforms voor freelancers kun je tegen een relatief klein bedrag jezelf inschrijven als voice-over en je eigen voice-over vacature invullen. Wanneer je vervolgens een leuke portfolio hebt opgebouwd stuur je ons je voice-over demo n.a.v. je allerbeste werk. Ook kun je zelf videomakers benaderen en jezelf aanbieden als stem.

Voice-over cursus

Maar een klein aantal voiceovers en stemacteurs zijn via een cursus doorgebroken. De meeste stemacteurs in ons netwerk zijn begonnen via de eerdergenoemde wijze. Leren stemacteren leer je namelijk niet uit een cursusboek, maar in de praktijk. Een voice over cursus kan je echter wel helpen de branche beter te begrijpen.

Als je een goede voice-over cursus hebt gevonden zal men ook eerlijk aan je vertellen dat je niet alleen gezegend moet zijn met een fijne stem. Zo zul je bijvoorbeeld zelfregisserend moeten zijn en goede voelsprieten moeten ontwikkelen voor marketing en PR, aangezien de klussen niet zomaar bij je komen aanwaaien ;-).