Voice-over Cees Geel was jarenlang de station voice van RTL 5. Ook was Cees Geel regelmatig te horen als voice-over in vele programma’s op RTL 5, zoals ‘Wie Is De Chef’. Ook het legendarische programma ‘Oh Oh Cherso’ voorzag Cees Geel als Nederlandse voice-over met het nodige commentaar. Kortom, hij is een zeer bekende stem.

Remko van Westerloo, destijds als programmadirecteur RTL 5 verantwoordelijk voor de station voice: “Cees Geel heeft wat mij betreft één van de mooiste voice-over stemmen van Nederland. Hij is als acteur ook bijzonder goed in staat om vele registers te bedienen. Zijn unieke en herkenbare stemgeluid past ook erg goed bij RTL 5. We zijn daarom verheugd met de komst van Cees Geel als nieuwe stem van de zender.”

kennisbank voice over

Cees Geel: stemacteur én acteur

Hoewel Cees Geel al jaren rollen in series en films vertolkte kreeg hij pas echt nationale bekendheid met zijn hoofdrol in de Oscar-inzending ‘Simon’. Als gevolg daarvan is hij op regelmatige basis op tv-scherm te zien en deed hij mee aan de Talpa tv-serie ‘Samen’. Hij was ook zogenaamd deskundige bij het tv-programma ‘De slimste’ en presentator van ‘Het Land van Maas en Geel’. Kortom, naast voice-over en stemacteur achter de schermen, is hij ook een gewild acteur met een goed cv.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.