Steeds vaker worden Franse voice-overs ingezet door Nederlandse ondernemingen die over de grens actief zijn. Denk hierbij aan een bedrijfsfilm of telefoonmenu gericht op Frankrijk. Fransen spreken namelijk lang niet altijd Engels, waardoor een Franse stem onmisbaar is. Gelukkig vind je snel een goede stem bij VoiceCowboys.

Wanneer je zelf geen Frans spreekt is het fijn om te weten dat al onze stemmen gegarandeerd native speakers zijn. Zij spreken zonder een hoorbaar accent: neutraal Frans. Dat is prettig wanneer je doelgroep zich in heel Frankrijk bevindt. Want net zoals sommige Nederlanders de Amsterdammers een beetje arrogant vinden klinken, zo wordt een accent uit Parijs ook niet door iedere Fransman als positief gezien.

Het enige waarop je moet letten is de klankkleur van een stem en je zal vooraf moeten bepalen of je gaat voor een mannen- of juist vrouwenstem. Voor een Franse voice-over gelden hiervoor dezelfde marketingwetten als voor hun Hollandse collega’s. Zo kies je een monsieur voor mannenproducten en andersom een madame. Snappie vous? In dit artikel gaan we dieper op dit onderwerp in.

Franse voice over in Parijs

Hoewel er ook verscheidende Nederlandse stemmen zijn die een aardig woordje Frans spreken raden wij altijd aan om te gaan voor een echte Franse. De prijs is nagenoeg gelijk maar de meerwaarde voor je uitstraling is onbetaalbaar. Want je moet er niet aan denken dat een Hollander bijvoorbeeld het woord ‘capuchoN’ uitspreekt met een ‘n’ terwijl de ‘n’ hier niet moet worden uitgesproken.

De Franse voice-over heeft ongeveer dezelfde levertijd als zijn Nederlandse collega’s. Er is geen tijdsverschil, wat betekend dat teksten die ’s ochtends op tijd worden aangeboden vaak dezelfde dag worden ingesproken en verzonden. Franse stemmen staan ook bekend om hun kwaliteit. Het is een groot land met veel voice-overs en grote onderlinge concurrentie, dus iedereen wil zo goed mogelijk afleveren.

Hoe boek je een Franse voice-over? Dat gaat net zo simpel als het boeken van een Hollander. Via de button hieronder kom je in het keuzemenu. Je kiest de inspreekopdracht, zoals een bedrijfsfilm of een voicemailmenu, en vervolgens klik je de Franse taal aan. Rond vervolgens je bestelling af en de stem gaat voor je aan de bak. Betalen kan trouwens met iDeal en je krijgt de factuur van ons. Bonne chance!