23 april 2018

Gratis 16.000+ geluidseffecten downloaden

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Er zullen wereldwijd maar weinig organisaties zijn die meer geluidseffecten in hun bestand hebben dan de BBC. Je kunt er dus vanuit gaan dat er grote interesse zal zijn in het nieuws dat de BBC geïnteresseerden haar geluidseffecten gratis laat downloaden. Zeker gezien de omvang: maar liefst 16.000+ FX-bestanden.

Gratis geluiden database

De gratis geluiden database is beschikbaar gekomen onder de RemArc licentie, wat inhoudt dat alle geluidsbestanden zijn te gebruiken voor persoonlijke, educatieve of onderzoeksdoelstellingen. Met een e-learning video zit je qua rechten al snel goed, maar even wat kosten besparen omdat je wilt adverteren op de radio gaat dus niet.

gratis geluidseffecten downloaden

Alle geluiden zijn getagged en doorzoekbaar gemaakt, zodat je simpel gratis geluideffecten zult vinden. Van dierengeluiden tot joelende mensen: alles zit erin. Daarmee valt ook op dat geluidseffecten kunnen verouderen: een groep juichende jongeren klonken in de jaren ’70 heel anders dan anno 2018 “YAAAAYYYYYY!!!!”. Aan de andere kant, een kat klinkt nog precies hetzelfde. Gelukkig maar.

Gratis sound effects van Facebook

Onze Engelstalige voice-over kwam verder met de tip dat Facebook kortgeleden ook een hele collectie met sound effects beschikbaar heeft gemaakt. Facebook zet al een tijdje vol in op video. Sound Collection moet content creators helpen bij het vinden van geschikte sound effects. Tegelijkertijd hoopt het sociale platform de copyright issues hiermee te verminderen, zodat minder video’s te hoeven worden verwijderd.

gratis geluiden facebook

De stockmuziek van Facebook kun je eenvoudig filteren op sfeer, genre, lengte en stemgeluid. De geluidseffecten kunnen worden gefilterd op lengte en categorie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor urban-muziek met een groovy vibe zonder zang. Je zult het met maar net nodig hebben voor een shot met een wegrijdende cabrio.. 😉

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys