22 december 2017

De móóiste Engelse kerstcommercials van 2017

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Het afgelopen kwartaal is traditioneel een drukke periode voor onze Engelse voice-overs. Richting kerst moeten de verlanglijstjes worden opgemaakt en direct na Black Friday gaan bedrijven dan ook volop kerstspots uitzenden. Let wel, Engeland is een land met 53 miljoen inwoners, dus je begrijpt dat kerst commercieel superinteressant is. Tijd voor de beste Engelse kerstcommercials!

Asda – The Imaginarium

Reclamebureau: Saatchi & Saatchi Londen 

Asda is een Britse supermarktketen en speelt dit jaar in op onze nostalgische gevoelens bij Sjakie (Charlie) en De Chocoladefabiek. We zien een klein meisje en haar opa in Asda’s Kerstfabriek. Asda hoopt shoppers te tonen dat ze geen compromis nodig hebben om ‘de meest magische ervaring’ aan hun geliefden te geven. Aww.

M&S – Paddington & De Kerstbezoeker

Reclamebureau: Grey Londen

Marks & Spencer heeft dit jaar Paddington Bear aan haar zijde gevonden in een slimme samenwerking met het beertje voorafgaand aan de nieuwe filmrelease Paddington 2. Een bereslimme samenwerking dus. De bekende beer denkt in de commercial een inbreker te betrappen, maar het is echter de kerstman die hij vervolgens een handje helpt bij het rondbrengen van de Marks & Spencer kerstcadeaus.

De animatie komt van de hand van het wereldberoemde animatiehuis Framestore.

Argos – Ready For Takeoff

Reclamebureau: CHI & Partners

Argos is een soort Wehkamp meets Bol.com, maar naast een succesvolle online speler zijn zij vooral ook een groot winkelnetwerk. Kortom, een winkelketen van formaat. Argos neemt ons mee naar de achterkant van het bedrijf: een groot distributiecentrum met elfjes waar de kerstman aankomt in een soort spaceslee van Elon Musk waardoor duidelijk wordt dat klanten hun cadeautjes al binnen 4 uur afgeleverd kunnen krijgen.

John Lewis – Moz The Monster

Reclamebureau: adam&eve DDB

Een Engelse kerst is geen kerst zonder een kerstcommercial van John Lewis. Dit jaar is alweer het zesde jaar van de campagne ‘Gifts You Can’t Wait To Give’. Alleen de titel is al goud natuurlijk. Het kerstverhaal van 2017 gaat over de kleine jongen Joe die bevriend raakt met Moz the Monster. Het grote dier jaagt het hem de stuipen op het lijf maar al snel worden de twee maatjes.

Nederlandse kersttopper: Plus Supermarkten

Reclamebureau: J. Walter Thompson Amsterdam

We moesten bij de campagne van Plus meteen denken aan de eerdergenoemde commercial van John Lewis. Een prachtige en ontroerende tv-commercial. Een reactie op YouTube: “Erg sterke commercial! Ik kijk zelden reclames op YouTube uit, maar deze heb ik zelfs opzocht. (Plus)punten voor de makers!” En daar willen wij ons graag bij aansluiten. Een liefmeisje, een vader, prachtige muziek en een warme kerstboodschap.

Executive Creative Director voor deze productie is Bas Korsten, en tegen Adformatie zegt hij: “We zijn ons altijd bewust geweest van de gevoeligheden rondom dit onderwerp. Daarom hebben we nauw samengewerkt met experts op dit gebied.”

Terug naar onze voice-overs.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys