1 november 2021

Bolsius kiest Nederlandse spoken word voice-over

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Recentelijk is de nieuwe commercial ‘Het is niet alleen kaars’ van Bolsius (sinds 1870!) in première gegaan. In deze tv-commercial laat het kaarsenbedrijf zien dat een eeuwenoud product zoals een kaars zeker niet alleen de lichtbron is zoals die vroeger was. Aan de Nederlandse voice-over en spoken word stem Roziena Salihu de eer dit voor het voetlicht te brengen.

Bijzondere verhalen verdienen spoken word voice-overs

De nieuwe Bolsius campagne is ontwikkeld door het bekende Amsterdamse reclamebureau KesselsKramer. In de commercial wordt uitgelegd dat de producten van Bolsius in deze tijd magische sfeermakers met veel verschillende betekenissen en een verhaal. En zo’n verhaal kun je natuurlijk het beste overbrengen met een échte spoken word voice-over.

Wat maakt iemand spoken word voice-over?

Spoken word voiceovers zijn in staat een voice-over tekst voor te dragen op een zeer menselijke wijze die heel dichtbij klinkt. Vaak wordt voor spoken word gekozen bij maatschappelijke thema’s of producten met een verhaal.

‘Spoken word artiesten zijn de filosofen van nu’

Sommige stemmenbureaus zien spoken word artiesten als de filosofen van nu. Voice-over artiesten die op een zeer toegankelijke manier luisteraars kunnen laten nadenken over bepaalde onderwerpen. Het gaat hierbij dan niet om de spreker, maar juist om het verhaal. Het zet luisteraars in actie en daar worden merken en stemmenbureaus weer gelukkig van.

Wie is Nederlandse voice-over Roziena Salihu?

Roziena Salihu is een multidisciplinaire creatieveling, die in 2014 begon bij de Poetry Circle Nowhere als performend schrijver. Sinds die tijd is zij op verschillende media en podia te horen geweest met haar spoken word bijdragen.

Salihu ziet zichzelf als een maker die uitstapjes maakt naar verschillende kunstdisciplines. Zij neemt hierbij spoken word echter altijd als uitgangspunt. Zij schreef onder meer korte fictieverhalen en debuteerde in de korte documentaire Fufu met appelmoes van de VPRO.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys