30 januari 2022

Vrouwelijke voice-over voor grote makelaars site

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Of je nu een ervaren mannelijke of een professionele vrouwelijke voice over zoekt: VoiceCowboys heeft altijd die frisse, eigentijdse én betaalbare stemacteur voor jouw project. Dag in, dag uit leveren we populaire voice-overs die bekende televisie commercials en webvideo’s inspreken. We hebben ons daarom tot doel gesteld om onze ingesproken praalveren eens wat vaker te showen, met vandaag de eer aan de bekendste makelaars website van Nederland.

Makelaars in zakelijk vastgoed

Als we het hebben ook de bekendste makelaars site hebben we het natuurlijk niet over een lokale makelaars uit Amstelveen of iets dergelijks, maar over Funda natuurlijk. Voor de zakelijke markt is er Funda in Business, de verbinder tussen bedrijfsmakelaars en kantoorzoekende bedrijven.

Voice-over Funda in Business

Het Funda in Business platform verbindt niet alleen vraag en aanbod, het verbindt de grootste verzameling Nederlandse bedrijfspanden met de meeste zoekers. Een zakelijke markt dus, en er werd gekozen voor één van de meest populaire zakelijke voice-over stemmen van ons land: Nederlandse voice-over Carlijn. Een vertrouwde, frisse en aansprekende stemactrice.

Hoe kies je de juiste voice-over?

De juiste Nederlandse voice-over kiezen is lastig als je random een aantal stemdemo’s gaat luisteren. Het is daarom belangrijk om te beginnen met de vraag: welke voice-over spreekt mijn doelgroep aan? Je wilt idealiter een stemacteur of stemactrice die tot de doelgroep van de afzender hoort en tevens vertrouwd en geloofwaardig klinkt.

Webvideo voice-overs inspreken

Omdat webvideo’s doorgaans wat langer zijn dan een gemiddelde commercial vinden wij het ook altijd belangrijk om te gaan voor een ‘frisse’ stem, en hiermee bedoelen wij een stemgeluid die de luisteraar of kijker wel een minuut of meer kan boeien. Niet iedere voice-over kan dat, daarom zijn wij zeer kritisch op de stemmen die we toelaten tot ons voice-over platform.

Vrouwelijke of mannelijke voice-over kiezen?

Wij merken dagelijks dat klanten niet bewust voor een geslacht kiezen, terwijl dit toch echt belangrijk is. De stelregel is: kies een voice-over man voor een overduidelijk mannelijke doelgroep en andersom een vrouwelijke stem wanneer de doelgroep vrouwen betreft. Denk maar aan reclame voor scheermesjes of bier: je zult altijd een mannelijke voice-over horen. Wanneer de doelgroep 50/50 is qua geslacht hebben wijzelf een voorkeur voor een vrouwelijke voice-over.

‘Menselijk brein vindt vrouwenstemmen leuker’

De bekende Stanford University professor Clifford Nass  (een autoriteit op het gebied van stemmen) zei: “Het is veel gemakkelijker om een vrouwelijke stem te vinden die iedereen leuk vindt dan een mannelijke stem die iedereen leuk vindt. Het is een goed ingeburgerd fenomeen dat het menselijk brein is ontwikkeld om vrouwelijke stemmen leuk te vinden.” De stemmen voor Alexa en Siri zijn dus niet geheel toevallig ingesproken door een vrouwelijke voice-over stem.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys