10 januari 2022

Wie is de voice-over van Massa is Kassa?

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Quote 500-lid Boekhoorn riep het decennia geleden al: “Bereik de massa, pak de kassa!” En dat geldt ook zeker voor Talpa en SBS6, want in raptempo komt de zender van John de Mol weer met een nieuw seizoen van ‘Familie Gilles: Massa is Kassa’, over een zéér kleurrijke Brabantse ondernemersfamilie. Maar wie is toch de voice-over van Massa is Kassa?

Frank Lammers is de voice-over van Massa is Kassa!

De meeste mensen die zoeken naar voice-over Massa is Kassa herkennen zijn stem direct, maar weten niet dat de naam Frank Lammers hierachter schuilt. Frank Lammers is bijvoorbeeld bekend van zijn acteerwerk in de Netflix-serie ‘Undercover’, zijn rol in de Nederlandse speelfilm ‘De Dominee’ en natuurlijk als die vrolijke familieman in de Jumbo tv-commercials.

Acteurs die Nederlands voice-over werk doen

Maar zoals veel andere goede acteurs zet hij zijn stem zo nu en dan ook in als stemacteur. Acteurs die voice-over werk doen hebben als grote voordeel dat zij zeer bekend zijn met het neerzetten van een karakter met hun stem, en hierdoor ook een fantastische originele mannelijke voice-over kunnen neerzetten, zoals bij Massa is Kassa hartstikke goed is gelukt.

Peter Gillis: Massa is Kassa

De reality tv-serie gaat over Peter, vriendin Nicol en zoons Mark en Ruud. De familie groeide in een hele korte tijd uit tot een soort Meiland-achtige proporties: veel mensen hebben het gezien óf hebben er een mening over. Wekelijks kijken honderdduizenden Nederlanders naar de tv-familie en horen de grappige commentaarstem van Frank Lammers als voice-over.

Sarcastische voice-over werkt aanstekelijk

En commentaar leveren kan in de tv-serie prima, het gaat er allemaal best heftig aan toe. Peter weet in no-time een lading Brabantse worstenbroodjes binnen te werken en kleurrijk is nog de meest bescheiden omschrijving van de familie die zelfs een eendenbegrafenis hield inclusief koffie en cake. De sarcastische voice-overs in Massa is Kassa van Frank Lammers zijn super aanstekelijk en maken wat ons betreft de serie helemaal compleet.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys