Met voice over app wordt de VoiceOver dienst van Apple’s iPhone bedoeld. De iPhone is uiteraard een zeer veelzijdig persoonlijk apparaat, maar het is ook een superhandig hulp­middel als je blind of slechtziend bent. Apple’s VoiceOver is een scherm­lezer die je precies vertelt wat er allemaal op je scherm gebeurt.

De VoiceOver App functie kan zelfs aan je beschrijven wat er op een foto staat. Je kunt ook het witpunt verminderen, kleuren omkeren, grijs­tinten inschakelen of kiezen uit diverse beschikbare kleuren­filters, dit is enorm handig voor mensen die kleurenblind zijn of een andere visuele beperking hebben.

kennisbank voice over

Horen functie iOS

De VoiceOver horen functie iOS is 100% geïntegreerd in iPhone en kan daardoor met alle ingebouwde iPhone apps worden gebruikt. Voor de knoppen in de VoiceOver app kun je je eigen labels maken. Dat geldt overigens ook voor apps van andere fabrikanten. Bovendien werkt Apple nauw samen met iOS developers om ervoor te zorgen dat steeds meer apps compatibel zijn met de horen functie in iOS.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.