20 december 2017

Thom Hoffman spreekt voice-over Earth in

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Film en natuurliefhebbers kijken al tijden uit naar de premiere van Earth: Een Onvergetelijke Dag. Het is de follow-up van de veelgeprezen BBC documentaire uit 2007. De makers van de film nemen je mee op een reis over onze planeet en brengt niet-alledaagse dieren op een indrukwekkende wijze in beeld.

Wat Earth anders maakt dan alle andere natuurdocumentaires is dat men gebruik heeft gemaakt van de nieuwste technieken waardoor een nieuwe filmbeleving ontstaat. Een baby panda heb je misschien al wel eens gezien, maar een baby panda in z’n eentje in de natuur op zoek naar eten? Of een luiaard die een romance zoekt? Indrukwekkende beelden die worden voorzien met de stem van niemand minder dan Thom Hoffman.

Thom Hoffman’s persoonlijke stem

Zeker bij het inspreken van natuurdocu’s komen wat criteria kijken. Je wilt een persoonlijke stem, zodat het gevoel ontstaat dat alleen tegen jou wordt gesproken en dat er iets belangrijks wordt gezegd. Daarnaast is marketing niet geheel onbelangrijk. Een bekende verteller (waar mensen een gevoel bij hebben) kan extra mensen trekken. Thom Hoffman blijkt als Nederlandse voice-over van beide markten thuis te zijn.

Voice-overs schrijven mee

Het maken van een natuurdocumentaire is een kunst, het schrijven van een goede tekst is ook zeker geen kattenpis. Vaak wordt de voice-over bij het schrijfwerk betrokken, om het script zo ‘echt’ mogelijk te laten klinken. Van de beroemde BBC voice-over Sir David Attenborough is bekend dat hij de beelden op VHS-banden toegestuurd krijgt om vervolgens thuis de tekst wekenlang bij te schaven tot de ultieme perfectie.

Alternatieve natuurfilm shizzle

Het gegeven dat bekende stemmen een natuurfilm goed kunnen verkopen bracht talkshowhost Jimmy Kimmel op het idee om Snoop Dogg  een natuurfilm te laten voorzien van een voice-over. En hoewel Snoop Dogg niet aan alle criteria van een film voice-over voldoet – denk aan: niet te veel ‘opvallen’ – het is wél iets anders.. 😉

Terug naar onze voice-overs.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys