Adverteren op Radio 538

Olivier
MEDIA CONSULTANT SINDS 2009

Radioreclame via Radio 538 is één van de meest effectieve manieren om je doelgroep te bereiken. Miljoenen luisteraars zijn wekelijks op dit succesvolle radiostation afgestemd, waaronder waarschijnlijk ook jouw doelgroep. Geen wonder dus dat bekende merken een groot deel van hun advertentiebudget investeren in adverteren op Radio 538. Veel bereik, relatief weinig kosten en je wordt gegarandeerd gehoord, aangezien reclame op de radio niet wordt geskipt.

Kosten radioreclame op Radio 538 (tarieven indicatie)

De kosten van één week lang adverteren (5 werkdagen) met radioreclame op Radio 538 bedraagt ca. €11.250 euro. Hiervoor gaan we uit van een gemiddeld seconden tarief van € 45,- met een impact volle radiospot die 10 seconden duurt en 5x overdag wordt uitgezonden.

Aantal dagen 1 dag 5 dagen 10 dagen 14 dagen
Kosten Radio 538 € 2.250 € 11.250 € 22.500 € 31.500

De bovenstaande tarieven zijn uiteraard ter indicatie en kunnen variëren. Juist daarom is het altijd verstandig voor een offerte vrijblijvend contact op te nemen met onze account manager. Hij is op de hoogte van eventuele kortingsacties die op jouw radioreclame mogelijk van toepassing is.

Wat kost een radiospot voor Radio 538 mét voice-over?

Een op maat gemaakte radiospot voor Radio 538 kun je zo duur maken zoals je zelf wilt. Wil je met een creatief reclamebureau eerst sparren over je campagne, en vervolgens met de grappigste stemacteurs de studio in of wil je juist een no-nonsense radiospot die gewoon goed communiceert? Omdat humor zeer persoonlijk is adviseren wij een radio commercial uit die laatste categorie. Bovendien kun je bij VoiceCowboys binnen één werkdag zo’n radiospot laten maken, en werken deze audio commercials simpelweg beter.

Als je een willekeurig productiebedrijf voor radiocommercials belt wordt je al snel duizelig van de genoemde bedragen. VoiceCowboys werkt met een voordelig all-in tarief voor de productie van je radiocommercial. Dit betekent een uitstekende Nederlandse voice-over, eventueel achtergrond muziek naar keuze en hulp bij het schrijven van je script voor slechts € 850 ex. BTW.

kosten radioreclame radio 538 adverteren

Wat zijn de voordelen van adverteren op Radio 538?

Adverteren met impact
De voordelen van adverteren op Radio 538 zijn legio. Wat wij vaak bij klanten merken is de significante positieve impact die het maakt bij zowel hun klanten als leveranciers. Want als je adverteert op de radio, dan zal het wel heel goed met jouw bedrijf gaan, en al helemaal als je adverteert op Radio 538. Radio is een écht massa-medium, en blijkbaar vinden wij als luisteraars dat heel sexy en cool.

Snel inzetbaar
Adverteren op de radio kan supersnel. Onze account managers plannen dagelijks radiocampagnes, en kunnen je radiospot vaak al binnen enkele dagen on-air krijgen. De meeste tijd zit voor adverteerders in het bedenken van een spitsvondige tekst, maar dit is iets waar onze copywriters je maar al te graag mee helpen. Vaak is het een kwestie van zo duidelijk mogelijk de aanbieding communiceren met een heldere call-to-action.

Voordelig
Radio en televisie zijn de enige echte massa-mediums waarop je kunt adverteren. Maar waarbij een beetje tv-commercial al snel € 10.000 kost om te laten maken (dus zonder zendtijd!) heb je een radiocommercial via VoiceCowboys al voor slechts € 850. Ook is de zendtijd vele malen duurder. We laten even de GRP-berekening achterwege, maar één prime-time spot kan al € 10.000 kosten, waarvoor je dus al een week kunt adverteren op bijvoorbeeld Radio 538.

Meer radiostations = vaak lagere audio tarieven

Overigens maakt Radio 538 deel uit van een zendergroep met meer interessante upbeat radiostations zoals Radio 10, Radio Veronica en Skyradio. Dankzij interessante combinatie pakketten kun je vaak ook direct op die muziek stations voordelig adverteren. Onze audio communicatie & reclame specialisten vertellen je er graag alles over.

Wil je ook adverteren? Wij maken jouw gratis radio plan!

Digital audio bilboarding, bonuszendtijd, kosten per GRP, nettobereik, brutobereik, bruto tarief, maandindex, selectiviteit, selectiviteitsindex, share-of-noise, share-of-voice.. de mediatermen waarmee onze radioreclame consulants werken zijn inmiddels niet twee handen te tellen. Maar waar het echt om gaat is waar jij je doelgroep het beste kun bereiken, tegen het laagst mogelijke tarief! Neem contact op voor jouw gratis MKB radioreclame advies voor Radio 538

Neem contact op voor jouw radiocampagne


    Service van VoiceCowboys
    Binnen 1 werkdag is jouw radiocampagne geregeld bij VoiceCowboys!
    Van creatie tot planning: adverteren op de radio was nog nooit zo eenvoudig. En ook nog eens supervoordelig!