3 september 2016

WeVideo lanceert online video editor voor bedrijfsfilm

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Een bedrijfsfilm of productvideo maken is vast al eens door je gedachten geschoten. Logisch: video wordt steeds belangrijker voor bedrijven. En dan bedoelen we alle bedrijven: van eenmanszaken tot multinationals. Dus ook voor jou.

Denk aan het maken van een bedrijfsfilm of een grappige webvideo (social video) om je klanten te vermaken. Laat een stemacteur een leuke tekst inspreken en klaar.

Voor de populariteit van video zijn een aantal belangrijke redenen: een paar seconden video zegt soms meer dan 1000 woorden, internet verbindingen worden steeds sneller en daardoor meer en meer geschikt voor video, en sociale media kanalen als Facebook ‘pushen’ video.

Naar deze laatste reden is het nog gissen, wellicht wil Facebook meer concurreren met YouTube. Anyway, het betekent wel dat wanneer je een video plaatst je meer bereik krijgt van Facebook. Kortom, reden genoeg om ook video in te gaan zetten voor jouw bedrijf.

Online editor voor bedrijfsfilm

Aan de keukentafel van VoiceCowboys vroegen stemacteurs zich deze week af of er naast de bekende professionele pakketten zoals Adobe Premiere er niet gewoon een online video editor voor de browser is om een bedrijfsfilm te maken. En die blijkt er te zijn in de vorm van WeVideo, een online dienst met inmiddels al 14 miljoen gebruikers wereldwijd.

Sterker, het bedrijf heeft een HTML5 editor gelanceerd, dus je zit bovenop. De reden dat ‘nu pas’ zo’n online video editor voor de browser is gelanceerd, is dat de techniek hier nu pas ‘klaar’ voor is. Wanneer je op de play-knop drukt gaan ontzettend veel processen van start op het gebied van audio en (vooral) video.

Maar WeVoke is het nu gelukt om gewoon een handige editor te maken voor de browser, zodat iedereen zijn eerste stap als video editor kan zetten.

Uiteraard kan je zelf commentaar geven op de beelden of een stemacteur een tekst laten inspreken en deze eronder leggen. En zie daar: je eerste professionele bedrijfsfilm zelf online gemaakt!

bedrijfsfilm editor

Online je bedrijfsfilm maken

WeVideo is gratis te proberen en je mag direct 5 minuten video monteren. Dit is ruim genoeg: een goed geschreven social video of bedrijfsfilm is al te maken in een minuut. De kwaliteit van 720p is ook meer dan genoeg als webvideo en je kan gratis gebruikmaken van 22 nummers als achtergrondmuziek.

Mocht het supergoed voor je werken, kun je een abonnement overwegen van slechts 49,00 waarmee je 5 uur video per jaar kan monteren en video’s in HD-kwaliteit zelfs in de cloud van 20 GB kan opslaan.

In deze blog lees je over meer mogelijkheden voor  je bedrijfsfilm of uitlegvideo

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys