Stemmenbureau VoiceCowboys is hét adres wanneer er een professionele Engelse, Vlaamse of Nederlandse voice over gewenst is. Alle onze stemmen zijn zeer ervaren native speakers, wat zowel de kwaliteit als de snelheid van je productie ten goede komt. Nieuwsgierig? Je kunt direct online een voice over zoeken.

Betaalbare voice-over vinden

Wanneer je een stem gaat vinden in onze stemmenbank, valt het je vast meteen op dat onze voice-overs zeer aantrekkelijke tarieven hanteren. Dit kunnen zij omdat 100% van onze stemmen gebruikmaken van eigen studio’s. Op deze wijze wordt simpelweg bespaard op externe geluidstechnici- en studio’s.

Maar is de kwaliteit dan wel hetzelfde? Qua techniek: zeker. Door gebruik te maken van moderne digitale workstations is de omvang van een studio geen issue meer. Het enige nadeel is dat je niet fysiek bij de voice-over opname aanwezig kunt zijn. Dit is echter voor veel producties zoals bedrijfsfilms en pre-rolls geen issue.

Opdrachtgevers die kiezen voor opname in een externe geluidsstudio willen graag ook hun eigen klant meenemen. Vaak betreft dit dan de opname van tv- of radioreclames waarin meerdere stemacteurs hun opwachting maken. Op deze wijze kan de productie efficiënt worden geregisseerd.

voice over zoeken

Vrouwelijke voice-overs

Een goed gecaste vrouwelijke stemacteur roept volgens ons in-house media-bureau veel positieve emoties op. Zo bleek uit voice-over onderzoek al dat een vrouwenstem bij veel luisteraars direct doet denken aan geloofwaardig en zachtaardig. Opvallend was ook dat 3 op de 5 een vrouw overtuigender vond dan een man.

Een niet te missen detail hierin is dat het Engelstalige voice over onderzoek naar mannen en vrouwenstemmen enkel neutrale producten betrof. De resultaten veranderden namelijk wanneer het bijvoorbeeld producten betrof die aan een geslacht konden worden gekoppeld, zoals bier bij mannen en cosmetica bij vrouwen.

Deze conclusie is voornamelijk prettig wanneer je bezig bent met een video voor een duidelijk mannen- of vrouwenpubliek. Wanneer je voor een yoga-opleiding een video maakt weet je dat de doelgroep vooral vrouw is en waarschijnlijk beter luistert naar een voice over vrouw. Dat maakt het zoeken toch een stuk makkelijker.

Mannelijke voice-overs

Gilette roept al jaren: “..the best a man can get!” En zo is het ook met mannelijke voice-overs gesteld. Wil je mannen bereiken, dan kies je een man. Geen wonder dat het beroemde scheermerk zichzelf al jarenlang bediend van een echte mannenstem. De voordelen van een mannenstem zijn trouwens ook goed onderzocht.

Zo blijkt uit dezelfde voice-over luistertest dat mensen een mannenstem als feitelijker typeren ten opzichte van een vrouw. Ook vinden veel luisteraars in het onderzoek dat typeringen als ‘autoriteit’ en ‘krachtig’ meer op mannen van toepassing zijn. Echter, voice over vrouwen worden meer als een rustgevend gezien.

Natuurlijk, onderzoek is prettig. En zoals je ziet delen we de feiten graag met je. Maar: met gezond verstand en inzicht kom je ook een heel eind. Wat de meeste van onze opdrachtgevers doen is een voiceover zoeken die zelf in doelgroep valt. Daarmee houd je je vanzelf aan de onderzoeksresultaten en ben je het meest geloofwaardig.

voice over vinden

FAQ: Hoe gaan jullie om met retakes?

Retakes zijn takes die opnieuw ingesproken moeten worden. Ze horen bij ons werk. Natuurlijk vindt niemand het leuk om werk opnieuw te moeten doen, maar het stemacteur zijn is en blijft een creatief beroep. Dat betekent dat een tekst soms toch nog iets moet worden aangepast om tot het optimale eindproduct te komen.

Kleine tekstaanpassingen achteraf proberen we bij ons stemmenbureau gratis voor je te fixen. Natuurlijk alles in het redelijke, maar als een stem toch al voor ons in de studio is, proberen we dit dus voor je als service mee te nemen. Retakes zijn dus voor onze Nederlandstalige voice-overs géén sneaky verdienmodelletje.

FAQ: Hoe snel kunnen jullie leveren?

Als het echt bloedsnel moet hebben we altijd wel twee of drie voice-overs die op dit moment in de studio zijn om iets op te nemen. We hebben zelfs wel eens een klus binnen 20 minuten na bestelling opgeleverd. Het kan dus echt heel snel, zeker wanneer je niet een zeer specifieke voorkeur voor een voice-over stem hebt.

Als je een specifieke stem vindt kunnen we altijd de betreffende stem voor je bellen. Dan weet je binnen 10 minuten of de stem direct kan leveren. Vaak kun je wel als stelregel nemen dat boekingen die voor 12 uur ’s middags worden geplaatst, dezelfde werkdag nog worden geleverd. Dat is prettig én snel voice-overs zoeken.