14 november 2016

De voice-over is een hit op YouTube

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

YouTube heeft nu meer dan 1 miljard gebruikers en duizenden YouTube creators die de site samen tot één van de grootste videoplatforms ter wereld maken. Denk alleen al aan de verbluffende sessietijd van gemiddeld 40 minuten en je ziet direct een potentiële goudmijn. Maar vergeet jezelf als professionele voice over ook niet.

YouTubers ♥ voice-overs

Bij VoiceCowboys merken we dat aan bekende influencers die steeds vaker van onze diensten gebruikmaken. Denk hierbij aan het inspreken van specifieke items voor hun YouTube vlogs of Facebook updates. De combinatie van zelfgemaakte content en een professionele voice-over betekent vaak een duidelijk hoorbare kwaliteitsslag.

Ook voor prankvideo’s (toch een soort moderne incarnatie van Bananasplit) zetten populaire YouTubers steeds vaker voice-overs in. Een cynisch tekstje is immers zo geschreven, maar.. niet zomaar ingesproken. Voice-overs denken hier qua PR nog niet altijd aan, maar het loont dus om bekende vloggers je voice-over demo te sturen.

Goed. Het enkel produceren en publiceren van content op YouTube is allang geen garantie meer voor veel likes, views en shares. Maar welke content is populair op YouTube zodat jij daar als stem ook een steentje aan kan bijdragen? De inzichten van Mediakix – gespecialiseerd in infuencer marketing – kunnen je helpen.

De 13 populairste YouTube genres

Om de meest populaire videogenres te ontwaren heeft het influencer bureau eerst de meest populaire YouTube influencer kanalen in kaart gebracht. Vervolgens keek men naar de video’s met de meeste views in combinatie met de hoogste betrokkenheid. Op basis van die gegevens werden deze 13 genres gedestilleerd:

Bij welk genre past jouw stem het meest? Bekijk voor het benaderen van vloggers eerst of ze al werken met voice-overs of dat ze items hebben die zich ervoor lenen. Zo kan je daar direct op inspelen. Mediablogger Denis Doeland heeft in deze blog een handig overzicht gepubliceerd waardoor je de vloggers mét budget snel zal vinden. Succes!

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys