De juiste voice over spelling is voice-over geschreven met een koppelteken. De reden hiervoor is dat  men in de Nederlandse taal de voorkeur geeft om twee samengevoegde Engelstalige woorden, zoals het Engelse voice over, altijd te schrijven met verbindingsstreepje. Fun fact: ook de schrijfwijze in Amerika (voice over) en het Verenigd Koninkrijk (voiceover) verschilt onderling ook weer.

voice over spelling

Voice-over synoniem

Voice-overs worden ook regelmatig  ‘stemacteur’ genoemd, hoewel deze twee beroepen technisch gezien onderling iets verschillen. Zo is de voice-over doorgaans een commentaarstem die het commentaar levert bij de beelden. Commercials worden meestal altijd door een voice-over of stemacteur ingesproken.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.