19 januari 2021

Wie is de Nederlandse voice-over van RTL Boulevard?

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Vraag een bekende Nederlandse voice actor wat er zo leuk is aan het voice-over werk, en je zult horen dat het a) afwisselend en creatief werk is, en b) dat je gewoon anoniem de boodschappen bij Albert Heijn kunt blijven doen. Want je voice-over stem is dan misschien wel bekend, je gezicht is dat meestal niet. Geen wonder dat, volgens Google, iedere maand vele Nederlanders zich afvragen wie toch voice over RTL boulevard op zijn visitekaartje heeft staan..

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte is al sinds jaar en dag voice-over voor RTL Boulevard. Maar ook voordat hij deze klus kreeg was hij al een bekende naam in de Nederlandse mediawereld. Zo begon hij op 18-jarige leefijd bij Club Veronica, een jongerenprogramma van de TV-zender Veronica. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak van bekende televisiemensen.

Van radiowerk naar voice-over werk

De stap naar (Radio) Veronica was dan ook snel gemaakt, zo was hij te horen als co-host van Robert Jensen en later ook te horen met bekende radio DJ’s zoals Rob Stenders en Ruud de Wild. Verder heeft hij radioprogramma’s gemaakt bij de publieke omroep, en presenteerde hij ook tijdens de Top 2000 van Radio 2. Kortom, Jeroen van de Vegte is een zeer bekende stem. Waarschijnlijk kreeg hij in die tijd ook steeds meer voice-over werk.

Bekende voice-over stemmen in de praktijk

Wanneer een stemmenbureau aan de klant enkele stemdemo’s laat horen, dan wordt meestal toch eerder gekozen voor de bekende voice actor uit het rijtje. Zeker bij het kiezen van een voice-over wil men het liefst een vertrouwde stem, en een bekende voice-over klinkt nu eenmaal meer vertrouwd. Daarom is het voor nieuwe stemmen ook lastiger om door te breken.

De stem van Jeroen van de Vegte kun je zeker in het rijtje plaatsen van bekend en vertrouwd. Zo heeft hij naast de entertainment show van RTL ook andere bekende tv-programma’s als voice-over op zijn naam, zoals Eigen Huis & Tuin en als station voice van Veronica. Maar het bekendst is hij dus als voice-over van RTL Boulevard.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys