Je kijkt naar RTL 4 en je hoort een mooie lage stationvoice inspreken: “Wat voorafging in Goede Tijden, Slechte Tijden”. Dan wil je natuurlijk weten wie voice over RTL 4 op zijn of haar visitekaartje heeft staan. In dit artikel leer je wie deze voice-overs zijn.

Voice over RTL 4 vrouw: Marjon Keller

Laten we beginnen met de vrouwenstem van RTL 4. Deze mooie stem was voordat zij als voice over RTL 4 vrouw aan de slag ging al populair als bandlid van de jaren ’80 groep Frizzle Sizzle. Daarvoor zong ze ook al een aardig nootje mee in Kinderen voor Kinderen. Kortom, een vrouwelijke voice over met veel ervaring in het mediavak.

voice over rtl 4 vrouw

Voice over vrouwenstem RTL 4

Marjon Keller is sinds 2000 de stationvoice van RTL 4. Ook spreekt zij als voice over vrouwenstem RTL 4 regelmatig diverse televisie programma’s in zoals House Vision en Yacht Vision. Haar stem klinkt zeer volwassen, warm en vertrouwd. En dit zijn uiteraard belangrijke kenmerken voor een voice over vrouw. Daarnaast had Marjon Keller haar eigen radio programma op het radio station 100%NL.

RTL 4 voice over: Edwin Ouwehand

Edwin Ouwehand is de mannenstem van RTL. Als mannelijke station voice van de meest populaire commerciële tv-zender praat hij inmiddels al meer dan 10 jaar succesvol de programma’s aan elkaar. De stem van Ouwehand klinkt zeer vertrouwd en vriendelijk: eigenschappen die goed passen bij een familie-zender als RTL 4.

rtl4 voice over vrouwenstem rtlboulevard

Tarief van bekende Nederlandse voice-overs

De meeste voice-overs op televisie worden door het dagelijks inspreken uiteindelijk hele bekende Nederlandse voice-overs, simpelweg omdat bijna iedere luisteraar hun stem herkent door het enorme bereik die de televisie heeft, ook nu nog het huidige Netflix tijdperk. Hierdoor kunnen zij ook een iets hoger voice over tarief vragen dan gebruikelijk, omdat je als bedrijf ook profiteert van hun bekendheid.

Bekende of onbekende voice-over gezocht?

Het is een veelgestelde vraag bij VoiceCowboys: ga ik voor een onbekende stemacteur of juist een bekende stem, zoals iemand die zich voice over RTL 4 mag noemen? Dat ligt aan je doelstelling en je budget. Is het een video voor en kleiner publiek, zoals een instructievideo? Dan is het misschien minder belangrijk. De keuze is aan jou, maar we adviseren je uiteraard graag.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.