Vooral op Engelstalige sites zie je regelmatig de term voice over quote opduiken. Dit betekent niet een geestige quote van een voice-over (hoewel ze wel vele leuke quotes kunnen vertellen..) maar een voice over prijsofferte. Wanneer je deze term ziet wil men graag dat je contact opneemt om iets over jouw project te vertellen waarbij de voice-over vervolgens een offerte (price quote) opmaat maakt. 

Tip: Bekijk hier onze voice over tarievenlijst.

Voice over rates & buy-out

Veel mensen denken dat de voice-over alleen geld rekent voor hetgeen hij moet inspreken: het aantal woorden. Toch ligt dit iets genuanceerder. Zo zal een stemacteur in zijn tarieven een prijs opnemen voor de buy-out: de afkoop van de rechten voor een bepaalde periode. Dit betreft dan vaak een radio- of televisie commercial. Want voor bedrijfsfilms is een buy-out erg ongebruikelijk.

voice over quote

Voor stemacteurs geldt hetzelfde als een kunstwerk: het wordt pas echt heel prijzig wanneer erover wordt gesproken. Een bekende voice-over zal dus een hoger tarief hanteren dan een minder bekende stemacter. Een gerenommeerd voice-over moet ook meer rekening houden met zijn huidige klanten, hij kan zich niet zomaar door twee automerken laten inhuren bijvoorbeeld. Deze stem is daarom exclusiever.

Overigens hoeft een lager geprijsde voice-over natuurlijk niet minder goed te zijn. Sterker nog, we kennen zelfs redelijk nieuwe voice-over stemmen die we beter vinden dan menig ‘A-stem’. Een ambitieuze stemacteur zal (en kan) ook vaker een heel betaalbaar voorstel doen. Daardoor heeft de opkomende stem weer een nieuw kunstwerk in zijn voice-over galerie en wordt de stem langzaam maar zeker gewilder.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.