Welke bekende stemacteur heeft voice over Hart van Nederland op zijn visitekaartje? Nou, dat kunnen er meerdere zijn, maar de ‘vaste’ stem van het programma is (al sinds de start in 1995!) Arno Lubbinge. Vaak herkennen mensen al aan de voice over dat Hart van Nederland is begonnen, aangezien de stem van Arno eigenlijk best uniek klinkt. Tegelijkertijd klinkt zijn stem naturel, een ideale combinatie voor een tv voice. Overigens valt deze stem niet in de categorie voice over Nederlands gratis en dat komt door de staat van dienst van deze stemacteur.

De allereerste uitzending van Hart van Nederland was op 29 augustus 1995, de eerste dag na de start van SBS6. Het programma is een initiatief van de ex- SBS6-directeuren Fons van Westerloo en Bart in ’t Hout. Het programma is herkenbaar door zich van andere nieuwsprogramma’s te onderscheiden. Denk aan het verslaan van regionaal en lokaal nieuws op de landelijke tv.  Ook zie je veel vox-pop’s.

kennisbank voice over

Het nieuwsprogramma is bij SBS6 eigenlijk uit nood ontstaan, omdat er simpelweg geen programmabudget was om een nieuws-programma naar het model van RTL Nieuws of het NOS Journaal te maken. Uiteindelijk bleek dit dus juist een succesformule. Ook het feit dat Arno Lubbinge als voice-over van Hart van Nederland nog steeds de vaste commentaarstem is helpt enorm het vertrouwde gevoel en herkenbaarheid te versterken.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.