Wanneer je met een bedrijfsfilm een Noordelijk publiek moet aanspreken, is het verstandig een stemacteur in te schakelen met het label voice over Groningen. Een stemacteur uit het Groningse klinkt voor mensen die er wonen uiteraard veel vertrouwder dan een voice-over van buiten. Daarnaast worden voice-overs uit Groningen ook ingezet voor landelijke commercials met een Noordelijk karakter.

Zoals in de meeste steden in Nederland komt er in Groningen nog maar één regionaal dagblad uit: het Dagblad van het Noorden. De lokale radio en televisie-uitzendingen worden verzorgd door OOG. De geschiedenis van deze omroep begint in 1982 met de eerste tv-uitzending. Vanaf 1984 de radiotak erbij, die 7 dagen per week uitzendingen verzorgt. Veel voice-overs uit Groningen hebben dan ook een link met OOG.

kennisbank voice over

Beste voice overs uit Groningen

Voorheen werden de meeste voice-overs ingesproken bij een stemmenbureau in Amsterdam. Dat is tegenwoordig wel anders. Dankzij professionele voice-over studio’s die gewoon als homestudio kunnen worden opgebouwd, kan een voice-over uit Groningen leveren aan heel Nederland en in sommige situaties zelfs wereldwijd. Kortom, de wereld van onze Groningse voice-overs is groter dan de Martinitoren ;-).

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.