4 april 2018

DJ & voice-over Gerard Ekdom naar Radio 10

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

John de Mol is flink aan het bouwen aan zijn Talpa Network, het bedrijf waarin zijn tv- en radiozenders zijn verenigd. Naast Radio 538, SkyRadio en Veronica valt ook Radio 10 onder Talpa Network. En die laatste zender meldt vandaag verheugd de transfer van dj en voice-over Gerard Ekdom naar de zendergroep. Hiervoor werkte Ekdom ruim 20 jaar voor de publieke omroep.

Gerard Ekdom is een man met een zeer herkenbare, zeg maar gerust lekkere rauwe lage mannenstem. Daardoor klonk hij misschien niet zoals de meeste commerciële radio-dj’s of professionele voice-overs die een tijd lang in de mode waren. Maar tijden veranderen. Tegenwoordig is het juist de kunst om op te vallen in een woud van stemmen. De stem van Ekdom doet dat.  De Kornuiten van Grolsch zullen het beamen.

Tel daarbij op dat Ekdom gezegend is met een gezonde dosis humor. Niet de zoveelste grap over Katy Perry (kan hij wel), maar grappen en grollen uithalend met zijn stem én luisteraars. Ook bezit hij een gedegen portie muziekkennis. Erg fijn in een tijd dat mensen bewust de radio aanzetten in plaats van een non-stop Spotify lijstje.

Op zijn nieuwe plek bij Radio 10 zal Ekdom (net als op Radio 2) de ochtendshow presenteren. Een belangrijk tijdstip. Radiostations proberen zoveel mogelijk luisteraars in de ochtend te trekken, omdat luisteraars vaak blijven ‘hangen’ op een radiozender en dan niet meer wegzappen. Dat is weer prettig voor de luistercijfers waardoor meer adverteerders een radiospot laten maken voor Radio 10.

Ekdom over zijn overstap: “Ik heb het geweldig gehad bij de publieke omroep, maar ik ben toe aan nieuwe uitdagingen. Ik kijk uit naar een ochtendprogramma op Radio 10, de zender die alles in zich heeft om nog verder te groeien. Daarnaast krijg ik bij Talpa Network de kans om mijn creativiteit in andersoortige producties tot leven te brengen.”

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys