Een online voice over generator wordt ingezet als placeholder voor voice-overs, om alvast de voiceover onder het beeld te kunnen monteren, bijvoorbeeld. De stemmen uit zo’n generator klinken nu nog een tikkeltje robotic, al worden ze uiteraard steeds beter. Vooral de Engelse voice generator klinkt supergoed.

Wat lastig blijft voor alle text to speech oplossingen is dat deze robotic voices emotie missen. Hierdoor is de verwachting dat ze (voorlopig) vooral ingezet worden voor instructiefilms. Bij bedrijfsfilms en commercials, waar emotie juist een grote rol speelt, blijft een menselijke voice-over stem nog wel even een must.

kennisbank voice over

Beste voice generator Dutch

Er zijn twee oplossingen te benoemen. De bekendste heb je misschien al wel eens gezien met het vertalen van een tekst: Google Translate. Deze voice generator Dutch is gezien de research die Google erin stopt ook de beste. Een alternatief voor computer voices is het Nederlandse Fluency. Zeker niet slecht, maar je hoort gewoon dat Google marktleider is voor klinkende Dutch computer voicebanks.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.