Een online voice-over generator wordt ingezet als placeholder voor voice-overs, om alvast de Nederlandse voice over onder het beeld te kunnen monteren, bijvoorbeeld. Een voice uit zo’n generator klinken nu nog iets robotic, al worden ze uiteraard snel beter. Van alle languages klinkt vooral de Engelse voice over generator supergoed.

Wat lastig blijft voor alle text to speech oplossingen is dat deze robotic voices emotie missen. Hierdoor is de verwachting dat zo’n voice vooral ingezet worden voor instructiefilms. Bij bedrijfsfilms en commercials, waar emotie juist een grote rol speelt, blijft een menselijke voice-over stem nog wel even een must.

voice over generatorvoice over generator Nederlands

Er zijn twee online oplossingen te benoemen. De bekendste heb je misschien al wel eens gezien met het vertalen van een tekst: Google Translate. Deze voice generator Dutch is gezien de research die Google erin stopt ook de beste voice. Een alternatief voor computer voices is het Nederlandse Fluency. Zeker geen slechte generator, maar je hoort gewoon dat Google marktleider is voor klinkende Dutch computer voicebanks en generators. Dit is dan ook de meest gebruikte speechmaker in 2020.

Enkele andere voice generators als alternatief zijn:

  • AudiobookMaker
  • EasyGenerator
  • VoiceBanks
  • VoiceForge
  • Animaker

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.