Het voice over forum was een forum dat ongeveer 10 jaar heeft bestaan. Het forum koppelde vooral radiomakers aan elkaar, zo kon de ene radiomaker goed voice overs inspreken en de ander bijvoorbeeld monteren. Zo kon via het voice-over forum met gesloten beurs een radiocommercial in elkaar worden gezet. Uiteraard was de kwaliteit niet 100% professioneel, maar het was dan ook kosteloos.

Medio 2018 heeft Voice Over Agency de domeinnaam van de oprichter van het voice-over forum overgenomen. De reden van het stoppen van het forum was, dat er tegenwoordig betere platforms zijn om met elkaar dit soort groepen te managen, zoals Facebook. Helaas is er nog geen vervangende groep geïntroduceerd, waardoor mensen tegenwoordig vooral voice-over bureaus inschakelen.

kennisbank voice over

Voice-over forum alternatief

Een alternatief voor het zoeken van een gratis voice-over forum kan het  Radioforum zijn. Hoewel op dit forum vooral radio gerelateerde vragen (en antwoorden) te vinden zijn, kunnen hier ook vragen omtrent audiovormgeving worden gesteld. Ook zijn er regelmatig beginnende radio voice-overs te vinden die zichzelf gratis aanbieden. Vooral voor lokale radiospots kan dit een uitkomst zijn, met bedrijfsfilms inspreken hebben deze lokale radiomedewerkers uiteraard geen ervaring.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.