Het is VoiceCowboys ook opgevallen: het survival-programma Expeditie Robinson heeft een nieuwe voice-over. Voorheen werden de voice-overs verzorgd door de bekende Nederlandse presentator Dennis Weening, maar sinds hij niet meer bij het programma betrokken is, kan Nicolas Ruis voice over Expeditie Robinson 2019 op zijn visitekaartje zetten. Niet iedereen is daar blij mee overigens, vooral op Twitter.

Zo schrijven vaste kijkers van het programma op Twitter dat ze nog een beetje aan de voice-over moeten wennen en ook vinden sommige kijkers de stem ‘een beetje saai’. Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar we kunnen wel verklappen dat Nicolas Ruis één van de bekendste nieuwslezers is op de radio. Wel interessant om te zien dat tv-kijkers dus wellicht onbewust een link leggen naar zijn andere professionele bezigheden, zoals het nieuwslezen op populaire radiozenders.

kennisbank voice over

Expeditie Robinson op RTL

Expeditie Robinson is één van de sterkste tv-programma’s van de Nederlandse RTL-tak. Ze zenden het daarom ook uit op hun belangrijkste zender: RTL4. Inmiddels wordt alweer het twintigste seizoen uitgezonden op de vaste plek op zondagavond om 20.00 uur. Het is inmiddels een traditie geworden dat er op RTL5 om half 10 wordt nagepraat over de nieuwste aflevering door presentator Luuk Ikkink.

Je hebt een onderwerp uit de Voice Over Kennisbank van VoiceCowboys gelezen. Wil je meer weten over voice-overs, een voice-over boeken of zelf een voice-over worden? Keer dan terug naar onze kennisbank. Ook staan we open voor nuttige toevoegingen aan onze kennisbank, om de meest actuele én complete bron op het gebied van voice-over te blijven. Stuur gerust een vraag of toevoeging naar pr@voicecowboys.nl.