2 oktober 2019

Zo maak je professionele voice-over briefings

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Aangezien de meeste professionele voice-overs tegenwoordig vanuit hun homestudio inspreken, zijn ook de meeste briefings daarop ingericht. Persoonlijk contact kan trouwens bij VoiceCowboys altijd, maar meestal is dat bij onze ervaren stemmen niet nodig. Als de briefing maar duidelijk is. Daarom 5 tips voor perfecte voice-over briefings.

Tip 1: Stel relevant materiaal beschikbaar

Een inkopper, maar deze wordt vaak over het hoofd gezien. Vaak is er al een muziekje uitgezocht of een ruwe video-edit gemaakt. Een linkje naar de Audiojungle track kun je direct in de instructie plakken bij Stap 2. Zelfs de hele video kun je natuurlijk gewoon uploaden bij WeTransfer en dat linkje privé delen met je stemacteur.

Tip 2: Spreek een audiovoorbeeld in

De meeste stemacteurs weten om welke tone of voice ze vaak geboekt worden, en deze is ook uitstekend voor 95% van de voice-over opdrachten. Maar als je echt een uitgesproken idee hebt over de tone of voice van de stem, kun je ook zelf een stukje inspreken. Dit hoeft echt niet lang te zijn, 20 seconden zegt al superveel.

Tip 3: Laat specialistische woorden inspreken

Vooral bij video’s met een wetenschappelijke of medische achtergrond is het raadzaam de voice-over tekst na te lopen op hele specialistische woorden. Vraag aan je opdrachtgever of ze deze kunnen inspreken via bijvoorbeeld Whatsapp (dit is vaak het makkelijkst). Overigens kun je deze woorden ook alvast in de voice over generator van Google zetten als test. Voldoet dat? Geef dit dan aan.

Tip 4: Wees extra duidelijk bij retake aanvragen

Retakes zijn niemands hobby. Het kost zowel voice-overs als video makers tijd. Maar soms zijn ze gewoon nodig. Mocht je een retake aanvraag hebben: ons stemmenbureau gaat door tot dat jij tevreden bent. Een unieke service. Maar we vragen je wel nóg duidelijker te zijn, voor zover dat kan. Nog geen audiovoorbeeld aangeleverd tijdens je boeking? Aangezien we hem als tip al hebben benoemd adviseren we een ingesproken audiovoorbeelden zéker bij retakes. Niet verplicht, maar het scheelt iedereen tijd.

Tip 5: Vraag om een kort ingesproken voorbeeld op maat

Wil je twee personages laten inspreken door een mannelijke en vrouwelijke voice over? Check dan of ze lekker matchen qua tone of voice. VoiceCowboys doet niet moeilijk als je twee voice-overs wilt boeken en daarom eerst een gratis voice-over voorbeeld wilt laten inspreken van enkele zinnen. Dit is als test voldoende om een goed beeld te krijgen of je idee gaat werken en voor ons is het een kleine moeite: graag gedaan!

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys