12 september 2016

Tip voor stemacteurs: Online Video Handboek 2016

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Net startend stemacteur of een ervaren stem: het inspreken van een webvideo of bedrijfsfilm zal een steeds groter deel van je tijd beslaan. En dat is niet zo gek nu zelfs Facebook zich als online videoplatform positioneert. Lange tijd waren zaken als techniek of kosten de vijand van online video, maar dat was ooit. Tel daarbij op de kracht van video om emotie over te kunnen brengen – ideaal voor marketing – en je begrijpt: video is here to stay.

Pluspunt voor stemacteur én kijker is dat met webvideo, inclusief bedrijfsfilms, veel meer wordt geëxperimenteerd. Dat maakt het spannend om te maken en te kijken. Met zoveel ontwikkelingen op dit dynamische gebied heeft het IAB (Interactive Advertising Bureau) voor ons de belangrijkste zaken anno nu op een rijtje gezet.

In het Online Video Handboek 2016 worden alle facetten besproken, dus als stemacteur of maker van bedrijfsfilms is het zeker verstandig dit actuele handboek over je belangrijkste groeimarkt te lezen.

 Want nu is webvideo als inspreekopdracht soms nog het ondergeschoven kindje ten opzichte van het inspreken van een tv-commercial: realiseer je dat de advertentiemarkt voor online video alleen al in Nederland is verdubbeld tussen 2013 en 2016. En dat is mooi: want dat betekent voor jou in de toekomst wel weer hogere tarieven voor het inspreken van een bedrijfsfilm.

handboek online video stemacteur

Wat we beginnende jonge stemacteurs willen meegeven: de heftigste groei op het gebied van online zit bij mobile video. Inderdaad, Facebook, YouTube, Snapchat en ga zo maar door. Dit betekent dat de doelgroep natuurlijk niet 55+ is, maar eerder 15-35 jaar om maar iets te roepen.

Producties die niet vragen om een bekende oude stem, maar om een frisse jonge stem voor de doelgroep. We zijn ervan overtuigd dat er ook meer vraag komt naar jonge stemacteurs, want veel video’s moeten immers worden ingesproken. Kortom, blader zeker dit prettig leesbare handboek door.

Downloaden het Online Video Handboek 2016 bij het IAB

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys