In de jaren ’80 werd je als voice-over nooit geboekt wanneer je niet was aangesloten bij een stemmen bureau. Je was simpelweg onvindbaar. Het was de pre-internettijd. Het web heeft wat dat betreft heel veel zaken makkelijker gemaakt. Zo ook het vinden van een goede voice over, zeker met de komst van onze online stemmenbank.

Een traditionele stemmenbank was slechts een reserveringssysteem. Het was enkel geschikt om stemacteurs op te zoeken of te beluisteren en een eventuele boekingsaanvraag te doen. Ook bleef het onduidelijk of de gekozen stem in het bezit was van een thuisstudio. Zo nee, dan kon er zomaar een onverwachte studiohuur van  200 euro per uur bijkomen. Op de radio adverteren werd zo een duur geintje.

Stemmenbank Nijmegen of Belgie?

VoiceCowboys gelooft in de combinatie van een stemmen bank en webshop in één, daardoor hoef je niet helemaal naar Amsterdam, Nijmegen of zelfs Belgie te rijden. Een compleet digitaal aanbod van alle kwalitatieve stemacteurs, maar zonder de onduidelijke aspecten. Daarbij is e-commerce software beter in staat real-time de kwaliteit te meten en de beschikbaarheid aan te geven.

In onze stemmenbank nl is het zeker niet enkel automatisering dat de klok slaat. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld de voorselectie. Zo kunnen stemmen zichzelf niet direct op de website plaatsen, zoals bij Marktplaats het geval is. Men zal eerst demomateriaal naar onze castingmanager moeten sturen. Zij beluistert de kwaliteit en zal de referenties checken. Zo wordt het kwaliteitsaspect gewaarborgd.

stemmenbank

Over de castingmangers van een stemmenbank is overigens nog wel eens wat te doen onder stemacteurs. Want waarom wordt Stem A wel toegelaten en Stem B niet? Belangrijk is het om aan te geven dat niet alleen naar het kwaliteitsaspect wordt gekeken. Ook de diversiteit speelt voor de stemzoeker een voorname rol. Want een bureau met alleen maar oude of jonge stemacteurs is natuurlijk weinig divers.

Stemmenbanken van VoiceCowboys

VoiceCowboys werkt graag met zowel bekende ervaren stemmen als jonge, frisse stemmen. Uiteindelijk denken we dat het brede palet van stemacteurs in onze stemmenbanken ook beter werkt voor de voice-over. Doordat er regelmatig nieuwe stemacteurs te horen zullen zijn, zal een stemzoeker namelijk vaker terugkomen. Je wilt die ene leuke voice voor je bedrijfsfilm of voicemail natuurlijk niet missen.

En zo komt uiteindelijk ook de ervaren bekende stem weer op de radar, doordat zowel jonge en ervaren stemacteurs gemengd in het stemmenoverzicht worden gepresenteerd. Kwalitatief en verrassend kenmerkt daarom onze selectie stemacteurs. We wensen je veel plezier bij het luisteren en mocht je een vraag hebben staan we klaar om je te helpen, bijvoorbeeld in de chat rechtsonder.

5/5 (5 Reviews)