10 december 2017

The Simpsons voice-over reageert op controverse

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

In Nederland hebben we recent de Zwarte Piet-discussie gevoerd, maar de discussie over dubieuze stereotypes is er uiteraard wereldwijd. Vorige maand is de documentaire The Problem with Apu in première gegaan, gemaakt door komiek Hari Kondabolu.

Kondabolu onderzoekt hoe The Simpsons met personage Apu Nahasapeemapetilon de vooroordelen rond Amerikanen van Indiase afkomst versterken. Het personage is politiek behoorlijk incorrect en versterkt het idee dat alle Indiase-Amerikanen met een sterk overdreven accent spreken. Dat is volgens Kondabolu niet meer van deze tijd.

Hank Azaria is de voice-over cq. stemacteur die de stem van Apu voor zijn rekening neemt. Voor het eerst reageert hij op deze documentaire: “De film snijdt een aantal dingen aan waar ons schrijversteam zeker over moet nadenken. Dat mensen zich gekwetst voelen door een door mij vertolkte personage en voice-over stem stemt mij droevig. Goed dat er nu over gepraat en nagedacht wordt.”

voiceover stem apu

De 53-jarige Azaria is overigens niet alleen de stem van Apu, maar deed de voice-overs van meer dan 160 personages in The Simpsons, waarvan Comic Book Guy, Professor Frink en Chief Wiggum enkele bekende stemmen zijn voor Simpsons-fans. Ook kwam hij als acteur in beeld met kleine rollen in America’s Sweathearts, Friends en The Fresh Prince of Bel Air.

De 35-jarige Kondabolu is naast filmmaker ook een bekende acteur, stand-up comedian en podcast host. In zijn werk spelen onderwerpen over identiteit en ras een voorname rol. In 2015 deed hij overigens nog Nederland aan met een optreden in Toomler Amsterdam tijdens Comedy Train. In Amerika is hij als comedian regelmatig te gast bij Conan O’Brien.

Terug naar onze homepage.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys