25 augustus 2020

Pepijn Lanen voice-over voor MSC keurmerk

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Een voice-over die niet klinkt als een gewone voice-over, maar juist enorm veel personality en herkenbaarheid meebrengt: in die categorie kun je volgens ons woordkunstenaar Pepijn Lanen zeker indelen. Leuk dus dat MSC keurmerk heeft gekozen voor de opvallende voice-over stem van Lanen. Daarmee springen ze automatisch een beetje meer uit het reclameblok.

De boodschap van de nieuwe campagne is dat je met het MSC keurmerk weet je dat de vis die jou beloofd is, ook de vis is die jou is beloofd. Met deze boodschap willen zij extra de traceerbaarheid benadrukken van het Marine Stewardship Council (MSC), met Pepijn ‘Faberyayo’ als voice-over.

Animatie video als campagne video

De animatie video is ontwikkeld door campagnebureau Food Cabinet, die ook de marketingcampagne bedacht en produceerde. De campagne video is inmiddels al live te zien op de social media kanalen en via NPO start.

Weten waar de vis vandaan komt is enorm belangrijk voor het behoud van de visbestanden en gezonde oceanen. Dit is dan ook één van de belangrijke pijlers van het MSC duurzaamheidslabel.

Omdat de gemiddelde consument vaak wel vaak weet dat het keurmerk staat voor duurzame vis, maar niet wat er precies achter zit, vroeg MSC aan Food Cabinet een campagne te ontwikkelen. In de voice-over van de animatie video vertelt Pepijn Lanen welke weg een kabeljauw aflegt van boot tot bord.

Lanen als voice-over én tekstschrijver

Food Cabinet over de campagne: “We hebben met Pepijn Lanen samengewerkt om het verhaal op een toegankelijke manier op papier te krijgen. Pepijn heeft het verhaal ook ingesproken voor de video. Vervolgens maakten we samen met Merel en Rens het verhaal visueel. Zo maakten we op een frivole en luchtige manier een complex verhaal behapbaar.”

Dat merken bekende Nederlandse voice-over stemmen voor hun campagnes inzetten, dat is natuurlijk niets nieuws. Toch moeten we toegeven dat echt opvallen met een stem maar aan weinig stemacteurs gegeven is. MSC heeft met Pepijn Lanen een uitstekende voice-over stem die opvalt zonder te schreeuwen. En dat past volgens ons goed bij het merk.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys