7 november 2016

Online video advertenties ’s ochtends effectiever

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Het aanbod van online video content groeit al jaren en dat merken ook onze stemacteurs. Voor vele voice-overs is het in korte tijd zelfs de belangrijkste inspreekklus geworden. Denk hierbij aan het inspreken van bedrijfsfilms, instructiefilms of social media video’s. En aan deze groei lijkt voorlopig ook nog geen einde te komen.

Het rapport dat wij ontdekten van video-advertentiespecialist YuMe is daarom zeker het delen zeker waard. Het bedrijf deed uitgebreid research onder 10.000 consumenten in de VS en was gericht op het meten van de advertentie ontvankelijkheid, effectiviteit van de branding en de best mogelijke ROI van online video.

De belangrijkste bevinding uit het rapport is dat online video advertenties ’s ochtends tussen 03.00 en 12.00 uur het meest effectief blijken te zijn. Verder geeft het bedrijf een aantal interessante inzichten dat merken en uitgevers zou kunnen helpen bij het maken van geschikte paid videocontent en het moment van publiceren.

1. 
Consumenten staan ’s ochtends het meest open voor videoadvertenties, met een piek om 05.00 uur.
Deze trend is te zien bij alle doelgroepen inclusief de millennials, generatie x en de babyboomers.

2.
Consumenten gebruiken mobiele apparaten op verschillende manieren gedurende de werkdag. 
Gemiddeld genomen keken de respondenten het meest naar videocontent in de ochtend en in de namiddag.

3.
Tablets en smartphones genereren een lager aantal videoviews dan desktop (computer en laptop) maar wel de hoogste ontvankelijkheid voor advertenties. Ook de connected tv’s scoorden op dit punt lager.

online video onderzoek

Het succes van video in de vroege ochtend zou hem kunnen zitten in het feit dat consumenten dan nog maar beperkt zijn blootgesteld aan content van uitgevers en adverteerders. Een uitgelezen kans dus voor marketeers om consumenten juist dan te bereiken, voor ze zijn overspoeld door het gigantische aanbod online video.

De piek in de namiddag zou kunnen verklaren dat mensen voornamelijk aan het einde van hun werkdag of onderweg in het openbaar vervoer nog een moment nemen om video content te consumeren. Ach, we hebben allemaal wel een collega die zo rond half 5 een belangrijk item op Telegraaf TV moet kijken.. 🙂

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys