27 december 2017

Jacob Derwig ook in 2018 voice-over van Triodos

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Triodos heeft een nieuwe commercial op de buis gebracht onder de noemer: Beleggen voor mensen. In deze nieuwe campagne wil de bank onder de aandacht brengen dat beleggen steeds meer door algoritmen wordt gedaan. De nieuwe spot is een oproep aan mensen om zelf bewust te gaan beleggen, in plaats van een algoritme het werk te laten doen. En wat wij interessant vinden: de vertrouwde stem van Jacob Derwig is ook de voice-over in deze nieuwe 2018 campagne.

Idee van Dawn Amsterdam

Ook de nieuwste Triodos tv-commercial komt weer uit de koker van het Amsterdamse reclamebureau Dawn. Tegen Adformatie zegt Maarten Nefkens namens Dawn: “Terwijl het weer business as usual wordt nu het economisch beter gaat, wil Triodos Bank een duidelijk statement maken. De financiële wereld wordt steeds ondoorzichtiger en abstracter. Terwijl je met beleggen juist bij uitstek richting aan je geld kunt geven en echte, reële waarde kunt creëren.”

Wie is Jacob Derwig?

Jacob Derwig zou je kunnen kennen als acteur in bekende tv-series als Penoza en Het Diner, maar ook als gelauwerd acteur op de toneelplanken. Derwig won onder meer de jaarlijkse toneelprijs voor beste Nederlandse acteur in 2011 en 2014. Zijn carriere begon overigens al meer dan 20 jaar geleden met een filmrol in De Jurk van Alex Warmerdam.

Een commercial van Triodos uit 2012 met Derwig als voice-over

Voice-over die ‘echt’ klinkt

De stem van Derwig klinkt echt, vriendelijk en betrouwbaar. Bij producties als deze wordt vaak door meerdere mensen goed gekeken naar welke stem erbij past. Vaak heb je direct een idee bij een stem. Als dat idee past bij de merkwaarden van je bedrijf, heb je een match. Een simpele maar doeltreffende test is om je voorkeursstem aan 10 vrienden of collega’s te horen en te vragen wat ze denken bij de stem. Denk aan leeftijd, interesses, beroep, enzovoort.

Derwig over voice-over werk

Het is verstandig voor de herkenning van commercials niet te snel van stem te wisselen. Ook de samenwerking tussen Derwig en Triodos is niet bepaald van gisteren, maar gaat al zeker 7 terug. Tegen de Volkskrant zei Derwig over het doen van inspreekwerk: “Op de opleiding in Arnhem was het destijds echt een taboe, toneel en reclame. Maar de tijden zijn veranderd. Een toneelspeler is tegenwoordig ook ondernemer. Het is goed als je het vak wat breder gaat zien.”

Terug naar onze voice-overs.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys