14 december 2020

Hoe kies je de juiste bedrijfsfilm voice-over?

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Over kiezen van de juiste Nederlandse bedrijfsfilm voice-over zijn nogal wat misverstanden. Zo wordt de voice-over niet zelden als sluitpost van de bedrijfsfilm begroting gezien, omdat de directeur toevallig nog iemand kent met een ‘mooie stem’. Tot dat het eindresultaat moet worden gepresenteerd en het verschil tussen iets voorlezen en vertellen duidelijk wordt. Maar hoe kies je de juiste Nederlandse stemacteur voor jouw bedrijfsfilm?

Mannelijke of vrouwelijke voice-over?

Een grappig weetje: maar liefst 90% van alle voicemail opdrachten is de gekozen stem een voice-over vrouw. We denken zelf dat dit iets is uit het verleden, waarin de telefoniste standaard een vrouw was. Zouden we dan bij voicemail en telefoonberichten dan ook nog eerder een vrouw verwachten? Het is onze beste gok.

Bedrijfsfilm voice-overs in onze praktijk

Wat betreft bedrijfsfilm voice-overs zien we veel meer variatie. Al horen we wel vaak terug dat men een bepaalde stem heeft gekozen omdat de opdrachtgever hem of haar wel prettig vond klinken. Toch is hier wel een op onderzoek gebaseerd antwoord. Zo blijken ontvangers bij mannelijke producten beter te reageren op een voice-over man, en andersom bij vrouwelijke producten op een vrouwenstem.

Leeftijd vs. klankleeftijd van voice-overs

Nederlandse voice-overs hebben uiteraard veel minder last van ouderdomstekenen dan Nederlandse fotomodellen, maar er is natuurlijk wel een verschil te horen tussen een stemactrice van 20 jaar en 50 jaar. Toch kennen we voice-overs van boven de 50 die nog het stemgeluid hebben van een dertiger. Ga dus niet af op de mooie foto’s van stemacteurs, maar luister goed of de klankleeftijd past bij de doelgroep van je film.

Vraag het stemmenbureau om stemvoorstellen

Wanneer je het lastig vindt om zelf de juiste voice-over te kiezen, kun je natuurlijk ons stemmenbureau vragen om enkele stemvoorstellen. Aan de hand van jouw briefing zal iemand uit ons team je de beste drie stemmen uit ons stemmenbestand voorleggen. Goed om te weten dat we naast ons online stemmenbestand ook nog een groot bestand bijhouden met honderden specifieke stemacteurs waarmee in het verleden mee hebben samengewerkt.

Gratis voice-over demo van VoiceCowboys

De meeste Nederlandse voice-overs van VoiceCowboys vinden het helemaal niet erg om een gratis voice-over in te spreken voor een serieuze opdrachtgever. Onze stemacteur pakt bijvoorbeeld 5 zinnen uit je voice-over script om deze zo goed mogelijk voor je in te spreken. Je krijgt dan een nog beter beeld van onze stem, waardoor je eigenlijk zo goed als zeker bent van een geslaagd project. Uiteraard kun je ook gewoon online je voice-over bestellen, want met de niet goed, geld terug garantie van VoiceCowboys loop je nooit risico. Succes!

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys