29 december 2017

Ophef: EO schrapt voice-over David Attenborough

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Afgelopen donderdag is de EO gestart met de nieuwe natuurserie Blue Planet 2. Deze productie is geproduceerd door de BBC, dus komt standaard met David Attenborough als voice-over. Dan zou men ervoor kunnen kiezen om deze legendarische voice-over te ondertitelen. Dat deed de EO echter niet, Attenborough is vervangen door een Nederlandse voice-over.

Kijken.. vanwege de stem

En die Nederlandse vervanger voor Attenborough viel niet bij iedereen in de smaak. Op sociale media is grote verontwaardiging ontstaan over het schrappen van de originele Engelse voice-over. Wat blijkt? Er zijn dus ontzettend veel mensen die juist speciaal inschakelen voor de voice-overs van Attenborough. We hoeven niet te vertellen dat er maar weinig stemmen zijn die dat voor elkaar krijgen.

Diepe, diepe buiging voor de originele voice-over van Blue Planet 2. 

Onvervangbare voice-overs

We willen aan de EO meegeven: if it ain’t broke, don’t fix it. Sommige voice-over stemmen vervang je niet omdat ze simpelweg onvervangbaar zijn. En er zijn wereldwijd maar een handvol stemmen die vallen in deze categorie. Op ons kantoor houden we daarom altijd een extra stoeltje vrij voor David Attenborough. Als hij wil, is hij altijd welkom. Dan hoeven we zelfs geen Nederlands meer te horen. 😉

Vlaamse & Engelse voice-over

Gelukkig hebben we toch een alternatief gevonden voor de Nederlandse kijker die Blue Planet 2 met de originele Attenborough voice-overs wil ervaren. De Belgische programmadirectie is zich bewust van de gevoeligheid en besloot Blue Planet 2 op Canvas te voorzien van een Vlaamse voice-over, maar op CanvasPlus gewoon met de Engelse voice-overs van Attenborough. De serie start in België op 2 januari 2018.

Terug naar onze homepage.

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys