24 april 2018

EndemolShine levert online video aan Persgroep

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

De Persgroep is al een tijdje bezig met online video. Niet zo vreemd natuurlijk. Online video ads winnen het sowieso vaak van geschreven advertorials en over banners hebben we het sowieso niet meer in 2018. Dat produceren voor online ging met wisselend succes. Al doende leert men, maar waarom daarop wachten als het moment om toe te slaan nú is? De Persgroep deed een verstandige move door te gaan samenwerken met EndemolShine.

Wie regelmatig AD.nl bezoekt ziet regelmatig video experimenten van de van oorsprong Belgische mediagroep. Nee, geen Vlaamse stemacteurs onder Nederlandse video’s, maar wel regelmatig zeer ongemakkelijke journalisten die hun verhaal op video moeten vertellen. Dat steekt toch een beetje zuinig af tegenover geroutineerde journalistieke talenten zoals John van den Heuvel en Mick van Wely van De Telegraaf.

EndemolShine kennen we ondermeer als producent van Goede Tijden Slechte Tijden, Miljoenenjacht en MasterChef. Voor de merken van de Persgroep zal men online video’s produceren op het gebied van reizen, eten, koken en entertainment. Het produceren van online content doet EndemolShine overigens nu al voor Ziggo Sport met speciaal videomateriaal over sport.

Nieuwe werkelijkheid

Endemolshine en Persgroep vinden elkaar in een nieuwe werkelijkheid. Een wereld waarin traditionele tv-bedrijven minder uitgeven door dalende advertentie-inkomsten. Tegelijkertijd een wereld waarin uitgevers zich genoodzaakt zien te investeren in online video. Maar ook al rept de CEO van Endemolshine over ‘nieuwe premium content voor online platformen’ – de realiteit is ook voor deze productiereus: meer voor minder maken.

Hoe dan ook, voor een uitgever kan de Persgroep als innovatief gezien worden en meer grote uitgevers die zich richten op online video is voor ons voice-over bedrijf én veel van onze klanten goed nieuws. Want al die video’s moeten wel gemaakt worden en je zult zien dat ook meer partijen hun focus verleggen van geschreven woord naar bewegend beeld.

Uitlegvideo’s: slim & efficiënt

Newsy formats hoeven niet moeilijk te zijn. Met een uitlegvideo en een voice-over kun je al superveel, zo zullen veel van onze opdrachtgevers beamen. De uitlegfilm is ook de richting die NU.nl kiest. Eén advies aan Sanoma: de volgende keer wel een goede professionele voice-over zoeken, want de gebruikte stem kan beter. Desalniettemin ziet hun uitlegvideo er beter uit dan een ongemakkelijke journalist 😉 .

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys