31 augustus 2016

Beste bedrijfsfilm voorbeeld ooit

Anne
BLOGGER & MARKETEER | WAS OOIT BARISTA

Vaak krijgen we bij VoiceCowboys deze vraag: hebben jullie toevallig een voorbeeld van een goede bedrijfsfilm? Nou, dat voorbeeld is voor ieder bedrijf anders natuurlijk. Maar in het geval van een kleiner bedrijf hebben wij eigenlijk maar één gouden regel: gebruik humor!

Zelfspot is vaak een goede keuze wanneer je humor wilt gebruiken, want met zelfspot zet je jezelf sympathiek neer. En het heeft nóg een voordeel: als Eddy Murphy net een paar tientjes te duur bleek en een stagiaire de vervanger is maakt dat ook niet uit, je bedrijfsfilm draait om zelfspot.

Bedrijfsvideo is makkelijk scoren

Voor veel bedrijven is Google enorm belangrijk. Logisch, want de meeste zoektochten beginnen daar en dan is het heel belangrijk zo hoog mogelijk te komen in de resultaten. Maar ook bedrijfsfilm wordt voor Google steeds belangrijker, en aangezien je meeste concurrenten daar nog helemaal niet mee bezig zijn kan je hiermee snel en makkelijk scoren.

Vergeet ook niet dat YouTube de #2 zoekmachine is en dankzij het makkelijk delen van je bedrijfsfilm op sociale media bespaar je zo ook direct een hoop promotiebudget. De meeste mensen, en zeker zakenrelaties, zijn namelijk wel bereid een bedrijfsfilm met humor te delen.

Chicks love bedrijfsfilm

Autoverhuurbedrijf Diks uit Amsterdam zit in een zeer competitieve markt tussen de grote autoverhuurjongens als Avis en Europcar. Maar deze bedrijven schakelen natuurlijk lang niet zo snel als een fris en gedreven familiebedrijf uit Amsterdam.

Diks koos  daarom voor een bedrijfsfilm waar het hele Nederlandse internet dagen over zou praten. Met… jawel, humor en zelfspot. Chicks love Diks! Goud. En dat voorbeeld ziet er zo uit:

Dit bedrijfsfilm voorbeeld is ook voor jou haalbaar

Superlachen! Nu denk je misschien dat dit voorbeeld qua budget iets te duur om als bedrijfsfilm te laten maken bij een productiebedrijf, maar dat is niet het geval. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Denk eens aan het benaderen van filmstudenten, of laat je stagiaire een paar jonge creatieve YouTubers zoeken, vertel ze wat je wil bereiken en laat hen eens met een script komen.

Bedrijfsfilm laten maken in Amsterdam

Een andere optie is een bedrijfsvideo laten maken bij One Media uit Amsterdam. Bij dit bedrijf heeft een klant van ons een complete bedrijfsfilm laten maken, dus inclusief de montage, interviews en camerawerk op locatie. De kosten van deze totale productie was nog geen €750 excl. BTW. Een professionele bedrijfsvideo is dus ook zeker mogelijk voor MKB bedrijven.

bedrijfsfilm meisje

Voor beginnende (maar wel al ervaren) filmstudenten of YouTubers is een paar duizend euro heel veel geld, en hiervan kunnen ze een echte productie maken die ze graag zo goed mogelijk willen maken voor hun portfolio.

We horen graag of deze tip voor je heeft gewerkt en plaatsen het eindresultaat (inclusief een stemacteur van VoiceCowboys 😉 ) graag voor je op onze site!

Onze voice-overs hebben al 7.500+
commercials en films ingesproken.

Zoek jij ook een professionele voice-over?
Regel het vandaag bij VoiceCowboys