Steeds meer bedrijven zijn wereldwijd actief en laten hun bedrijfsfilms direct ook in het Engels inspreken. Dan kun je kiezen tussen een Amerikaanse voice over of een Britse stem. Mag je video een beetje commercieel klinken, dan kan een USA voice-over een goed idee zijn. Ga je voor chique omdat je een corporate tone of voice nodig hebt voor je productie, dan wordt meestal gekozen voor een Britse stem.

De Verenigde Staten telt op dit moment 321 miljoen inwoners. Het land staat bekend om zijn ondernemende burgers, en niet geheel toevallig zijn ook de eerste commerciële radiostations ontstaan in de VS. Anno 2018 kent het land zelfs het grootste aantal commerciële radiostations ter wereld. In iedere stad zijn tientallen radio-formats te beluisteren en dit zorgt ook voor een levendige voice-over markt.

De Amerikaanse voice-over stemmen van VoiceCowboys spreken niet alleen met een Amerikaans-Engelse taal accent, ze zijn ook in het land woonachtig. Wij vinden dit een belangrijk aspect, omdat de taal en uitspraak ervan aan modetrends onderhevig is. Door 100% Amerikaanse voice-overs in ons stemmenbestand te houden kunnen wij altijd de garantie geven dat onze stemmen native speaker zijn.

Native English voice-over USA

Binnen Amerika zijn er, net als in ons land, een keur aan dialecten. Iemand uit Tennessee klinkt behoorlijk anders dan iemand uit New York bijvoorbeeld. Toch is er ook binnen het Amerikaans Engels sprake van een native English voice-over taal, of zoals het daar noemen een General American accent. Dit zijn onze voice-overs. Dit is tevens het accent dat je in de USA op de landelijke televisie hoort.

usa voice over engels

Met onze Amerikaanse voice-over is het zeer fijn werken. Als er een taalfoutje in je script is gesloten, zullen je ze je even contacten op het bij ons bekende emailadres. Dat is zowel fijn voor jou als voor ons, want deze pro-actieve houding bespaart onnodige heropnames. Onze voice-over USA stemmen kunnen we eigenlijk wel als vakidioten bestempelen. Altijd gedreven, punctueel en zeer professioneel klinkend.

Een opmerking die we regelmatig horen is: hoe kan het dat jullie Amerikaans Engelse stemacteurs zo voordelig zijn? Je zou kunnen stellen dat A-stemmen die voor vele A-merken hebben gewerkt stevige tarieven kunnen rekenen. Dat is deels zo. Want dankzij het internet en platforms als VoiceCowboys zijn prijzen transparant geworden en daardoor zijn de tarieven omlaag gegaan: graag gedaan ☺.

Amerika: 50.000 stemacteurs

Amerika is zoals eerder gezegd een zeer groot land. Daardoor zijn er ook zeer veel voice-overs. Een schatting van een Amerikaans collega-stemmenbureau is dat er ongeveer 50.000 Amerikaanse voice-overs zijn in de Verenigde Staten. Dit zijn zowel voice actors uit de theater- en filmwereld als stemmen die hun oorsprong kennen als radio voice-over bij één van de duizenden commerciële radiozenders.

Een belangrijk punt om op te letten is dat het handig is als je je eventuele instructie in het Engels kan doorgeven. Onze Amerikaanse stemacteurs kunnen uiteraard geen Nederlands lezen. Mocht je dit toch per ongeluk doen zal de voice-over ons benaderen en vertalen wij jouw instructie. Ook moet je niet gek opkijken als je om 23:00 uur nog een voice-over ontvangt. Het is in de VS gemiddeld 8 uur vroeger, wat een voordeel is voor ons.

amerikaanse voice over

Sommige klanten denken trouwens dat we volledig geautomatiseerd werken. Dat is tot op zekere hoogte ook zo, maar iedere bestelling die binnenkomt kijken we nog wel even snel na of er geen mogelijke onduidelijkheden inzitten voor de stemacteur. De meeste vragen die bij het inspreken opkomen betreffen de uitspraak van een bedrijfsnaam of specifiek bedrijfsjargon. Handig dus om die uitspraak als instructie mee te geven.

De tone of voice van een Amerikaanse voice-over klinkt zoals gezegd vaker commercieel oftewel ‘selling’ dan een Britse voice-over Engels. Wanneer dit ook de bedoeling is, hoef je dit niet extra te benadrukken. Voor iemand in de VS klinkt het dan prima, maar als je video ook in Nederland wordt gebruikt, klinkt het soms een tikkeltje overdreven. Een tip uit onze dagelijkse voice-over praktijk. 😉

Gratis retake op tone of voice

Hoewel de aangeleverde tone of voice bijna altijd in één keer goed is, kan het natuurlijk voorkomen dat jij toch een woordje of zelfs de algehele tone of voice net iets anders had verwacht. Ook in zo’n geval is er nothing to worry about. Stemmenwerk is mensenwerk, en daarom bieden we standaard een gratis retake op tone of voice aan. En alsof die service nog niet genoeg is, kennen wij zelfs een niet goed geld terug garantie.

We hopen je een goede indruk te hebben gegeven van onze Amerikaanse voice-overs en onze werkwijze in het algemeen. Fantastische stemmen vinden die je makkelijk kunt boeken is onze passie. Met de aangeboden voice-overs werken wij al langere tijd samen en kun je dus letterlijk blind vertrouwen. Kortom, jouw project is zowel bij ons op kantoor als bij de stemacteur in zijn voicebooth in vertrouwde handen.