Adverteren op Qmusic

Olivier
MEDIA CONSULTANT SINDS 2009

Adverteren op een radiozender als Qmusic is één van de meest effectieve manieren om je doelgroep te bereiken. Miljoenen luisteraars zijn wekelijks op deze muziekzender afgestemd, dus waarschijnlijk ook jouw doelgroep. Geen wonder dat bekende merken een groot deel van hun advertentiebudget investeren in adverteren op Qmusic. Veel bereik, relatief weinig kosten en je wordt altijd gehoord, want radiocommercials op Qmusic kunnen niet worden geskipt.

Kosten radioreclame op Qmusic (tarieven indicatie)

De kosten van 5 werkdagen lang adverteren met radioreclame op Qmusic bedraagt ca. € 11.000 euro. Hiervoor gaan we uit van een gemiddeld seconden tarief van € 44,- met een radiospot die 10 seconden duurt en 5x overdag op Qmusic wordt uitgezonden.

Aantal dagen 1 dag 5 dagen 10 dagen 14 dagen
Kosten Radio Qmusic € 2.200 € 11.00 € 22.000 € 30.800

De bovenstaande tarieven zijn uiteraard een momentopname en kunnen variëren. Juist daarom is het altijd verstandig voor een offerte vrijblijvend contact op te nemen met onze account manager. Hij is op de hoogte van eventuele kortingsacties bij Qmusic die mogelijk op jouw radioreclame van toepassing is. En door slim met je spotlengte te spelen kun je bijvoorbeeld ook tot 50% besparen.

Wat kost een radiospotje voor Q-music incl. stemacteur?

Een op maat gemaakte radiospot voor Qmusic kun je uiteraard zo prijzig maken zoals je zelf wilt. Wil je met een creatief reclamebureau eerst sparren over een RAB achtige campagne, en vervolgens met bekende Nederlandse stemacteurs de studio in of wil je juist een no-nonsense radiocommercial die superduidelijk communiceert? Omdat humor erg persoonlijk is adviseren wij altijd een radio commercial uit die laatste categorie.

Bovendien kun je bij VoiceCowboys binnen één werkdag professionele radiospotje laten maken, en werkt een simpelere audio commercial zonder grappen en grollen simpelweg beter. VoiceCowboys werkt met een voordelig all-in tarief voor de productie van je radiocommercial. Dit betekent een uitstekende Nederlandse voice-over, eventueel achtergrond muziek naar keuze en hulp bij het schrijven van je script voor slechts € 850 ex. BTW.

adverteren radio reclame kosten

Waarom adverteren op Qmusic?

Positieve impact 
Adverteren op Qmusic heeft heel veel voordelen. Wat wij vaak bij klanten als eerste signaleren is de positieve impact die het maakt bij zowel hun klanten als leveranciers. Want als je adverteert via de radio ‘dan zal het wel heel goed met jouw bedrijf gaan’ en al helemaal als je adverteert op een bekend muziekstation als Qmusic. Radio is een écht massa-medium, en blijkbaar vinden wij als luisteraars dat heel aantrekkelijk.

Snel geregeld
Adverteren op de radio kan sneller dan je denkt. Onze account managers plannen dagelijks radiocampagnes in, en kunnen je radiospot (vaak) binnen enkele dagen on-air krijgen. De meeste tijd zit voor Qmusic adverteerders in het bedenken van een spitsvondige tekst, maar dit is iets waar onze copywriters je graag mee helpen. Vaak is het een kwestie van zo duidelijk mogelijk je boodschap communiceren met een heldere call-to-action.

Goedkoop
Radio en televisie zijn feitelijk de enige echte massa-mediums waarop je kunt adverteren. Maar waarbij een beetje tv-commercial al snel € 10.000 kost om te laten maken (exclusief zendtijd!) heb je een radiocommercial via VoiceCowboys al voor slechts € 850. Ook is de zendtijd echt veel duurder. We laten even de GRP-berekening achterwege, maar één prime-time spot kan al € 10.000 kosten, waarvoor je snel een hele week kunt adverteren op bijvoorbeeld Qmusic.

Wil je ook adverteren? Wij maken jouw gratis radio plan!

Audio bilboarding, bonuszendtijd, GRP kosten, nettobereik, brutobereik, bruto tarief, maandindex, selectiviteit, selectiviteitsindex, share-of-noise, share-of-voice.. de mediatermen waarmee onze consulants werken zijn niet op twee handen te tellen. Maar waar het echt om gaat is waar jij je doelgroep het beste kun bereiken, tegen het laagste tarief. En of dit nu op Radio Veronica, Radio 10, Sky Radio, Qmusic of Radio 538 is – dat is ons als onafhankelijk adviseur om het even. 

VoiceCowboys kent veel succesvolle cases op Q-music / DPG Media. Zeker, buitenreclame van Exterion Media is ook krachtig, maar radiozenders als Q-Music & Qmusic Limburg zijn supersnel inzetbaar. Ook kan een radiostation als Q een slimme aanvulling zijn op een met social media ondersteunde reclamecampagne. Vergeet niet dat het marktaandeel van de Qmusic ochtendshow gigantisch is gegroeid sinds het vertrek van Marconi Award winnaar Edwin Evers op Radio 538.

Neem contact op voor jouw radiocampagne


    Service van VoiceCowboys
    Binnen 1 werkdag is jouw radiocampagne geregeld bij VoiceCowboys!
    Van creatie tot planning: adverteren op de radio was nog nooit zo eenvoudig. En ook nog eens supervoordelig!