Adverteren op FunX

Olivier
MEDIA CONSULTANT SINDS 2009

Wil je voordelig en snel adverteren op de radio? VoiceCowboys regelt jouw radiocampagne van A tot Z. Zo produceren wij een professionele radiospot en zorgen we ervoor dat je voor een scherp tarief op de radio adverteert. Dit kunnen wij ook doen voor FunX, een zender met een populaire muziekmix van onder andere hiphop, R&B, dance en reggae.

Waarom adverteren op FunX?

FunX is de best beluisterde radiozender voor jong volwassenen in de Randstad. Deze groep luistert dus nog steeds radio en zelfs meer naar FunX dan ooit. Dankzij de verschillende reclame edities kun je ook in een specifieke stad adverteren. FunX is te ontvangen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Wat zijn de kosten van adverteren op FunX?

Op FunX kun je al adverteren vanaf € 250 ex. BTW. Hoeveel jouw radiocampagne kost hangt af van de hoeveelheid zendtijd die je wenst in te kopen. Ook de lengte van je radiospot is dus van invloed. Een commercial van slechts 5 seconden kun je 4x vaker inzetten dan een 20 seconden spot voor hetzelfde geld.

funx adverteren

Wat zijn de luistercijfers van FunX?

Het weekbereik van FunX is onder jongeren van 15-34 jaar 22 procent. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction. Vorig jaar lag dit bereik nog op 19 procent. Een tijd terug, in 2014, lag het bereik nog op slechts 14 procent van de stadsjongeren. Het bereik stijgt de zeer snel.

Onder allochtone stadsjongeren is FunX veruit de best beluisterde zender. 29 procent van de respondenten geeft aan naar de publieke zender te luisteren. De algehele groei komt daarom vooral van autochtone jongeren. In 2015 zei 9 procent nog te luisteren. Dat is dus gegroeid naar 19 procent.

Neem contact op voor jouw radiocampagne


    Service van VoiceCowboys
    Binnen 1 werkdag is jouw radiocampagne geregeld bij VoiceCowboys!
    Van creatie tot planning: adverteren op de radio was nog nooit zo eenvoudig. En ook nog eens supervoordelig!