Adverteren op BNR

Olivier
MEDIA CONSULTANT SINDS 2009

Adverteren op BNR Nieuwsradio is één van de meest effectieve manieren om een zakelijke doelgroep te bereiken. Duizenden ondernemers zijn dagelijks op BNR afgestemd, dus waarschijnlijk ook jouw doelgroep. Geen wonder dat bekende B2B merken een groot deel van hun advertentiebudget investeren in adverteren op BNR. Veel bereik, relatief weinig kosten en je wordt altijd gehoord, want radiocommercials op BNR kunnen niet worden geskipt.

Kosten radioreclame BNR Nieuwsradio (tarieven)

De kosten van 5 werkdagen lang adverteren met radioreclame op BNR Nieuwsradio bedraagt ca. € 3.000 euro. Hiervoor gaan we uit van een gemiddeld seconden tarief van € 12,- met een radiospot die 10 seconden duurt en 5x overdag op BNR wordt uitgezonden. Ook kun je bij BNR adverteren rondom populaire podcasts. Dit kan ook heel interessant zijn voor specifieke B2B doelgroepen.

Aantal dagen 1 dag 5 dagen 10 dagen 14 dagen
Kosten BNR € 600 € 3.000 € 6.000 € 8.400

Bovenstaande BNR tarieven zijn uiteraard een momentopname en kunnen variëren. Juist daarom is het altijd verstandig voor een BNR offerte contact op te nemen met onze account manager. Hij is op de hoogte van eventuele kortingsacties bij BNR die mogelijk op jouw radioreclame van toepassing is. Door slim met je spotlengte te spelen kun je ook tot 50% besparen bij BNR.

Wat kost een radiospot laten maken voor BNR?

Een op maat gemaakte radiospot voor BNR kun je uiteraard zo prijzig maken zoals je zelf wilt. Wil je met een exclusief creatief reclamebureau eerst sparren over een campagne, en vervolgens met (te dure) Nederlandse stemacteurs de studio in of.. wil je gewoon een no-nonsense radiocommercial op BNR Nieuwsradio die superduidelijk communiceert? Omdat humor erg persoonlijk is adviseren wij altijd voor BNR een radio commercial uit die laatste categorie.

Bovendien kun je bij VoiceCowboys binnen één werkdag professionele BNR radiospots laten maken, en werkt een simpelere audio commercial zonder grappen en grollen op BNR Nieuwsradio simpelweg beter. VoiceCowboys werkt met een voordelig all-in tarief voor de productie van je radiocommercial. Dit betekent een uitstekende Nederlandse voice-over, eventueel muziek naar keuze en hulp bij het schrijven van je script voor slechts € 850 ex. BTW.

adverteren bnr nieuwsradio reclame kosten podcasts

Waarom adverteren op BNR Nieuwsradio?

BNR = Positieve impact 
Adverteren op BNR Nieuwsradio heeft veel voordelen. Wat wij vaak bij klanten als eerste signaleren is de positieve impact die het maakt bij zowel hun klanten als leveranciers. Want als je adverteert bij BNR Nieuwsradio radio ‘dan zal het wel heel goed met jouw bedrijf gaan’ en al helemaal als je adverteert op een bekende nieuwszender als BNR. Radio is een écht massa-medium, en blijkbaar vinden wij als luisteraars dat heel aantrekkelijk.

BNR = Snel schakelen
Adverteren op BNR Nieuwsradio kan sneller dan je denkt. Onze account managers plannen dagelijks radiocampagnes in, en kunnen je radiospot (vaak) binnen enkele dagen bij BNR on-air krijgen. De meeste tijd zit voor BNR adverteerders in het bedenken van een spitsvondige tekst, maar dit is iets waar onze copywriters je graag mee helpen. Vaak is het een kwestie van zo duidelijk mogelijk je boodschap communiceren met een heldere call-to-action.

BNR = Betaalbaar 
Radio en televisie zijn feitelijk de enige echte massa-mediums waarop je kunt adverteren. Maar waarbij een beetje tv-commercial al snel € 10.000 kost om te laten maken (exclusief zendtijd!) heb je een BNR radiocommercial via VoiceCowboys al voor slechts € 850. Ook is de zendtijd echt veel duurder. We laten even de GRP-berekening achterwege, maar één prime-time spot kan al € 10.000 kosten, waarvoor je snel twee weken kunt adverteren op bijvoorbeeld BNR.

Ook adverteren? Contact ons voor gratis radio advies!

Audio bilboarding, bonuszendtijd, GRP kosten, nettobereik, brutobereik, bruto tarief, maandindex, selectiviteit, selectiviteitsindex, share-of-noise, share-of-voice.. de mediatermen waarmee onze consulants werken zijn niet op twee handen te tellen. Maar waar het echt om gaat is waar jij je doelgroep het beste kun bereiken. En of dit nu op BNR Nieuwsradio, Radio Veronica, Radio 10, Sky Radio, Qmusic of Radio 538 is – dat is ons als onafhankelijk adviseur om het even. 

BNR is overigens zeer populair in de auto. Dankzij programma’s als BNR Ochtendspits en BNR Big Five, maar ook door de vele B2B en opinie podcasts van influencers op BNR bieden geweldige journalistiek. Dergelijke niche podcast zijn uiteraard ook perfecte B2B marketing. Daarnaast is een internet advertentie in de vorm van podcast commercials heel voordelig. Kortom, BNR is een zeer compleet platform met wellicht nog meer mogelijkheden dan STER of Mediahuis Nederland.

Neem contact op voor jouw radiocampagne


    Service van VoiceCowboys
    Binnen 1 werkdag is jouw radiocampagne geregeld bij VoiceCowboys!
    Van creatie tot planning: adverteren op de radio was nog nooit zo eenvoudig. En ook nog eens supervoordelig!